Sisustusaakkoset

Published by

on

Aloitetaan uusi vuosi sisustusaakkosilla. Aakkosiin sain idean Esmeraldan eetos -blogin intuitiivisista aakkosista. Koska blogini keskittyy pääasiassa sisustamiseen, myös aakkoseni kohdentuvat sisustamiseen ja asumiseen.

Avaruus. Sisustuksen a ja o. Avaruus tuo tilaan valoa ja energiaa.

Boheemi. Boheemi sisustus on yksi suosikeistani. Lisää boheemista sisustuksesta voit lukea täältä.

Colour eli väri. Väreillä on iso merkitys sisustuksessa ja tilan tunnelmassa. Vaikka tietyt värit ovat muodissa tiettyinä aikoja, ovat värit viimekädessä makuasia; kuten kaikki, mitä sisustamiseen tulee.

Design. Pidän erityisesti kotimaisista designklassikoista, mutta myös italialainen design on mieleeni. Jos design-huonekalujen hinta hirvittää, kannattaa harkita design-valaisimia. Ne ovat yleensä edullisempia huonekaluihin verrattuna.

Eteinen. Eteinen on kodin käyntikortti. Eteisen sisustukseen kannattaa siis panostaa. Lisää eteisen sisustamisesta voit lukea täältä.

Fengshui. Kiinalainen ympäristön ja rakentamisen oppijärjestelmä, jota voi hyödyntää harmonisen sisustuksen luomisessa. Lisää fengshuista voit lukea täältä.

Greige. Harmaan ja beigen trendikäs yhdistelmä. Haluaisin kovasti kokeilla greigeä maalia kotoni seiniin.

Huonekalut. Huonekaluilla luodaan pitkälti sisustuksen tyyli. Tyylin lisäksi huonekaluilla on iso rooli myös arjen toimivuudessa.

Itämainen matto. Aito itämainen matto on ollut sisustushaaveenani jo usean vuoden. Toivottavasti tänä vuonna löytyisi vihdoin sopiva.

Johdot. Erilaiset johtoviritelmät aiheuttavat monelle sisustajalle päänvaivaa. Johtojen piilottamiseen on onneksi olemassa erilaisia ratkaisuja. Toisaalta mitä ei voi peittää, voi myös korostaa.

Kasvit ja kukat. Kasveilla ja kukilla saa helposti piristettyä sisustusta. Tärkeää on kuitenkin pitää huolta kasvien hyvinvoinnista ja heittää kuolleet ja kuihtuneet pois. (Jos mieheltäni kysyttäisiin, K olisi varmasti kaiuttimet.)

Lattia. Lattiamateriaalilla on iso merkitys kodin viihtyisyyteen ja tunnelmaan. Lattiamateriaalin valintaan vaikuttavat kodin asukkaat, kuten pienet lapset ja lemmikit.

Minimalismi. Minimalismi voidaan määritellä eri tavoin. Itse vältän turhaa tavaraa, mutten elä kuitenkaan askeettisesti.

Nahka. Helppohoitoinen ja kestävä materiaali sohvissa ja tuoleissa. Haluaisin seuraavan sohvan olevan kangasta, mutta todennäköisesti päädyn taas nahkaan, koska se on helppo pitää puhtaana.

Ovi. Ovet jäävät sisustuksessa usein liian vähäiselle huomiolle. Kaunis ja mietitty ovi voi kuitenkin toimia katseenvangitsijana ja persoonallisena yksityiskohtana.

Päiväsänky eli day bed. Ehkä turhin koskaan keksitty huonekalu. Silti ne ovat upeita ja itsekin hankkisin sellaisen, jos sellainen vain mahtuisi nykyiseen kotiimme. Vanhassa kodissa meillä oli päiväsänky lainassa.

Quarantine eli karanteeni. Koronan takia kodin merkitys on lisääntynyt. Itsekin vietin syksyllä pari viikkoa karanteenissa neljän seinän sisällä.

Retro. Rakastan vanhoja esineitä. Ripaus retroa tuo kerroksellisuutta sisustukseen. Lisää retrosta sisustustyylistä voit lukea täältä.

Skandinaavinen sisustus. Klassinen ja tuttu sisustustyyli meille suomalaisille. Tykkään itse kuitenkin ”rikkoa” klassista skandinaavista sisustusta mulla tyyleillä. Lisää skandinaavisesta sisustuksesta voit lukea täältä.

Taide. Taide on lähellä sydäntäni ja tykkään sisustaa taiteella. Taidesisustamisesta voit lukea lisää täältä.

Ulkosisustus. Jos omistaa pihan, terassin tai parvekkeen, kannattaa panostaa myös ulkotilojen sisustukseen. Viihtyisät ulkotilat toimivat kuin toisena olohuoneena.

Valo. Valo vaikuttaa sisustuksessa kaikkeen aina tunnelmasta väreihin. Valaistusta kannattaa olla erilaista; suoraa ja epäsuoraa. Valon väriin kannattaa kiinnittää myös huomiota. Liian keltainen valo voi tehdä tilasta tunkkaisen.

Wanha. Vanhat huonekalut ja vintage ovat trendikkäitä. Pidän vanhojen esineiden tarinoista ja historiasta.

X-akseli. Sisustussuunnitelmia tehdessä CAD-ohjelmalla täytyy olla tarkkana X-, Y- ja Z-akseleiden kanssa.

Yin & Yang. Yin ja Yang ovat keskeisiä fengshuissa. Yin:in ja Yang:in tasapaino auttaa harmonisen sisustuksen löytämisessä.

Zoom. Zoom-sovellus on tullut monille etätöitä tekeville ja opiskelijoille tutuksi. Videopuheluiden kautta näkee myös ihmisten koteihin, mikä voi aiheuttaa stressiä. Joskus itsekin joudun järjestelemään takanani näkyviä tavaroita siistin vaikutelman antamiseksi.

Åbo eli Turku. Kaunis kotikaupunkini, josta löytyy paljon inspiraatiota sisustamiseen.

Ääni. Äänellä ja akustiikalla on keskeinen rooli kodin tunnelmassa. Huono akustiikka ja häiritsevät äänet voivat pilata muuten harmonisen tunnelman. Tietyt äänet voivat myös rauhoittaa.

Öljylamppu. Olen haaveillut aidosta öljylampusta pitkään. Öljylamppu tuo tunnelmaa erityisesti ulkotiloihin, mutta sisäkäyttöön sopivia öljylamppuja löytyy myös.

Talvista sunnuntaita!

4 vastausta artikkeliin “Sisustusaakkoset”

  1. Esmeralda / Esmeraldan eetos avatar

    Tämäpä oli hauskaa luettavaa 😄 Kiva, kun inspiroiduit! Monia hyviä vinkkejä löytyi aakkosistasi, kuten viherkasvien hoitaminen (jotta ne näyttäisivät hyviltä eikä vain kuihtuneilta). Hyvin olet keksinyt sisustusaiheiset aakkoset.
    Uskon myös näihin Yin – Yang – juttuihin, vaikken niistä syvällisesti mitään oikein tiedäkään.
    Haaveilen myös sinun tapaasi öljylampusta, vaikka löysin jo kirpparilta yhden jopa toimivan. Siitä loppui öljy heti ensimetreillä ja täyttö on jäänyt vaiheeseen 😅 Se on kuitenkin tarpeisiin nähden ehkä liian hutera ja pieni. Toivottavasti löydät lampun ja myös sen itämaisen maton tänä vuonna!

    Tykkää

    1. Sisustustarinoita avatar

      Kiitos Esmeralda 🙂 En minäkään fengshuin asiantuntija ole, mutta se on mielestäni ihan mielenkiintoista ja uskon sillä olevan merkitys tilan tasapainoon ja harmoniaan. Toivottavasti löydät myös sopivan öljylampun tarpeisiisi. Minä jatkan myös etsimistä 🙂

      Tykkää

  2. Celia C/ good to be home avatar

    Nämä aakkosjutut ovat kyllä inspiroivia. Olen tehnyt pari, ehkä nappaan tämänkin idean 🙂 Monissa kirjaimissa komppaisin sinua!

    Tykkää

    1. Sisustustarinoita avatar

      Kyllä. Näitä on kiva lukea blogeista ja lehdistä 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.