Tyylisuunta: Retro

Retro sisustustyylinä on yksi omista suosikeista, koska pidän kaikesta vanhasta. Retroilu onkin ollut suosiossa jo jonkin aikaan muutenkin, ja sen suosio myös sisustuksessa on ollut kasvavaa, minkä huomasi muun muassa Porin asuntomessuilla.

Ainakin pari kohdetta Porin asuntomessuilla oli sisustettu puhtaasti retrotyyliin, mutta monissa muissakin kohteissa löytyi retron vaikutteita tai niin sanottua modernia retroa, joka on hieman hillitympää kuin perinteinen retro.

IMG_8743.jpg

Retrotyylin sisustukseen kuuluvat tietenkin voimakkaat värit, joista keskeisenä erilaiset lämpimät sävyt, kuten oranssi, keltainen, punainen ja vihreä. Kalusteissa käytetään paljon puuta ja ne ovat usein melko massiivisia. Pintamateriaaleina keskeisiä ovat niin ikään puu sekä tiili ja erilaiset värikkäät, kuviolliset tapetit.

8_23_ColorFlora2_natashaKuva/picture: Design Seeds / @natashakolenko

Retrofiilistä saa luotua tietenkin vanhoilla tavaroilla, kuten vanhoilla levysoittimilla ja radioilla, mikäli ei halua laittaa kaikkea uusiksi, tai jos haluaa pysyä maltillisesti retrossa tyylissä. Värikkäät tekstiilit ja viherkasvit viimeistelevät retrotunnelman.

Tässä vielä muutamia kuvia asuntomessujen retrotyyleistä. Osa enemmän, osa vähemmän retroa.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_41a3UNADJUSTEDNONRAW_thumb_427bUNADJUSTEDNONRAW_thumb_41c8UNADJUSTEDNONRAW_thumb_42e4UNADJUSTEDNONRAW_thumb_41c6UNADJUSTEDNONRAW_thumb_41b1

Lisää inspiraatiota retrotyyliin löydät myös Sisustustarinoiden Pinterest-tililtä. Sateista lauantaita! (ainakin täällä Turussa)

vinyl-2786526_1920Kuva/picture: Pixaby / Skitterphoto

3 thoughts on “Tyylisuunta: Retro

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.