Eteisen sisustus

Eteisen sanotaan usein olevan kodin käyntikortti. Silti eteisen sisustamisesta puhutaan ja kirjoitetaan mielestäni liian vähän.

Useissa, erityisesti suomalaisissa kodeissa on kovin pieni eteinen, joten ei ole juuri mitä sisustaa. Ihanteellinen eteinen on tarpeeksi suuri, koska siellä säilytetään vaatteita ja tavaraa, siellä pukeudutaan, ja eteisessä voi olla kerrallaan monta ihmistä lähdössä tai tulossa. Siksi keskeisintä mielestäni eteisen sisustamisessa ovat säilytystilat ja valaistus, mutta tietenkin myös eteisen yleisilme.

Itse asun vanhassa yli 100 vuotta vanhassa kerrostaloasunnossa, jossa on iso eteinen. Silti sen sisustaminen on ollut haastavaa, koska sen joka seinällä on ovia: tuplaovet keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen, sekä wc:n ovi ja tietysti ulko-ovi. Lisäksi eteiseen ei juuri pääse luonnonvaloa, joten esimerkiksi kasvien sijoittaminen eteiseen on ollut mahdotonta.

Säilytys

Sisustuksessa on jo jonkin aikaa ollut trendinä kevyet avohyllyt. Eteisessä ne eivät kuitenkaan ole ehkä kaikkein järkevimmät, paitsi jos onnistuu pitämään ne siisteinä, eikä liian täysinä. Itse suosin kuitenkin suljettavia kaapistoja ja kenkäkaappeja. Omassa eteisessäni on kuitenkin yksi naulakko vieraiden takkeja varten. Jos eteinen on pieni, tilaa voi säästää hankkimalla penkkejä, joiden sisällä voi säilyttää tavaraa.

Kuva/picture: Pinterest/Alvhem

Valaistus

Koska eteisessä pukeudutaan, tullaan ja mennään, olennaista on riittävä valaistus. Kannattaa suosia väriltään kylmiä, eli mahdollisimman valkoisia lamppuja, jottei tunnelmasta tule tunkkainen, etenkin jos luonnonvaloa on vähän. Säilytyskaappien sisällä ja päällä voi myös käyttää erillisiä valaisimia, jotka helpottavat tavaroiden löytämistä. Seinävalaisimilla saa myös muutettua helposti tilan tunnelmaa.

Eteisen sisustus kannattaa siis pitää melko simppelinä, mutta kodikkuutta voi lisätä esimerkiksi viherkasveilla ja kukilla. Jos ylimääräistä lattiatilaa ei ole, voi sisustuksen viimeistellä tauluilla, peileillä tai seinähyllyillä.

Eteisen sisustaminen fengshui huomioiden

Kirjoitin joku aika sitten fengshuista sisustuksessa. Fengshuissa juuri eteinen on erityisen tärkeä. Eteisen kautta asuntoon tulee uutta energiaa. Siksi ulko-ovea vastapäätä ei pitäisi olla toista ulko-ovea, jonka kautta energia tai onni pääsisi ”karkaamaan”.

Myöskään peiliä ei tulisi sijoittaa suoraan ulko-ovea vastapäätä, ettei energia ”peilaudu” pois. Uskoo ken tahtoo, mutta peili voi kuitenkin tuntua epämiellyttävältä suoraan ulko-ovea vastapäätä, koska tuntuisi kun joku kävelisi kohti. Lisäksi, jos eteinen on kovin pitkä, pidentää päädyssä oleva peili entisestään tilaa. Oikein sijoitetulla peilillä voidaan myös saada tilaan lisää valoa.

Kuva/picture: Pinterest/Styleroom

Lisää inspiraatiota eteisen sisustukseen löydät Pinterest sivuiltani.

Hyvää sunnuntaita!

4 thoughts on “Eteisen sisustus

 1. Annoitkin hyviä vinkkejä eteiseen liittyen. Meillä pieni moka on varmasti ikkunattoman eteisen pieni vihreä jugend-lamppu, joka kajastaa ympärilleen kelmeän kellertävää valoa. Vanhat pellavaöljymaalit karmeissa ovat aivan tunkkaisen väriset, kun pimeys tummentaa ex-valkoisen maalin. Silti haluaisin suosia vanhoja perinnemaaleja. Kesällä ovet saa auki, jolloin eteinen taas kylpee valossa. Se tuo energiaa koko taloon. Minä kyllä uskon noihin feng shui -juttuihin 🙂
  Eteisremontti pitäisi aloittaa tänä vuonna. Vaikeaa on, kun tilaa tosiaan on minimaalisesti ja jokaisella seinällä on ovi. Ehkä täytyy tulla toimeen vähemmällä ulkovaatemäärällä. Nyt meillä on bambukorit ylhäällä hattuhyllyllä, mutta eihän sieltä saa niitä hanskoja ja lakkeja käyttöön kovinkaan helposti. Ainoa ehkä varma asia on, että eteisestä tulee keltainen, mutta tunkkaisuusriski pelottaa. Sävyn täytyy kait olla lähempänä sitruunaa, sillä tosiaan perinnemaalilla sävy tummuu ajan myötä.
  Olet oikeassa, eteiseen pitäisi kyllä panostaa kodeissa paljon enemmän.

  Tykkää

  1. Kyllä, pienissä tiloissa yleensä kirkkaat ja kylmät värit ovat enemmän edukseen kuin lämpimät ja murretut, etenkin jos valoa on huonosti. Värejä ei kuitenkaan kannata välttää, mutta sävyjä kannattaa vähän miettiä. Tavaroiden karsiminen on yksi hyvä vaihtoehto, ja voi pitää eteisessä vain kauden mukaiset takit ja kengät. Loput voi varastoida muualle, jos mahtuu. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.