Naantalin asuntomessujen sisustustrendit, osa 2

Asuntomessujen sisustustrendien esittely saa jatkoa. Ensimmäisen osan voit lukea täältä. Kuten ensimmäisessä postauksessa totesin, messujen sisustustrendit saivat inspiraatiota kauniista messumiljööstä Naantalin Luonnonmaalla. Luonnon tarjoamat materiaalit ja värit toistuivat kohteissa tekemättä sisustuksesta kuitenkaan persoonatonta. Asuntomessujen yksi teemoista, luonnon kunnioitus, välittyi alueen rakentamisessa ja sitä kautta heijastui myös kohteiden sisustukseen.

Kivipinnat

Ensimmäisessä osassa esitellyn betonin ja puun ohella kivipinnat olivat messukohteissa suosittuja. Viime vuosina hallinneen valkoisen marmorin rinnalle on tullut muitakin kauniita kivipintoja. Erityisesti ruskeansävyinen kivi oli vahvasti esillä, niin keittiöissä, kylpyhuoneissa kuin olohuoneissakin. Kivipinnat loivat kauniisti vastapainoa puupinnoille ja ne sopivat kauniin messumiljöön kanssa yhteen.

Kohteen Betoniviidakko vaaleanruskea marmorisängynpääty
Tyylikäs kivinen lavuaari kohteessa Wing
Vaaleanruskeaa kivipintaa kohteen Auroran Ruusu keittiössä

Epäsuora valaistus

Messukohteissa oli panostettu valaistukseen ja erilaisiin valonlähteisiin. Erityisesti epäsuoraa valaistusta oli hyödynnetty korostamaan kattoja ja seiniä. Muutamissa kohteissa oli myös tehty kattojen alaslaskuja ja kiskoja, joiden avulla valaistusta pystyy helposti muokkaamaan ja kohdentamaan tarpeen mukaan.

Yksinkertainen yleisvalaistus sopii tilaan, johon tulee paljon luonnonvaloa kohteessa Rauhalanrinne
Katon led-valaistus korosti kauniisti pintoja kohteessa Betoniviidakko
Epäsuoraa ja muunneltavaa valaistusta kohteen Auroran Ruusu makuuhuoneessa

Kirjahyllyt

Kirjahyllyt ovat tehneet maltillista paluuta sisustukseen, mikä näkyi myös messuilla. Muutamasta kohteesta löytyi kirjahylly, joka sulautui kauniisti osaksi muuta sisustusta tai oli jopa sisustuksen hallitseva elementti. Kirjahyllyt eivät kuitenkaan täyttyneet pelkästään kirjoista, vaan myös muista mielenkiintoisista esineistä ja olivat ilmavia. Myös lasivitriini tuli bongattua yhdestä kohteesta.

Tumma, mutta samalla kevyt kirjahylly kohteessa Naantalin aurinkolinna. Tässä kuvassa myös tummaa kivipintaa ja valonlähde lattiatasolla
Kohteen Honka Haiku kirjahylly oli olohuoneen keskeisin elementti

Kesäkeittiöt

Metsäisestä ja kallioisesta messumiljööstä johtuen monissakaan kohteissa ei ollut varsinaista pihaa nurmikkoineen, vaan ulkotilat muodostuivat pääasiassa isoista terasseista ja parvekkeista. Ulkotiloihin oli pihattomuudesta huolimatta panostettu, ja perinteisen yksittäisen grillin sijaan monesta kohteesta löytyi oikea kesäkeittiö vesipisteineen, erilaisine grilleineen ja ruokailuryhmineen.

Kesäkeittiö vesipisteineen kohteessa Naantalin Aurinkolinna
Grilli ja pizzauuni kohteessa Villa Myötätuuli
Kesäkeittiö ja ruokailuryhmä kohteessa Rauhalanrinne

Hyvää lauantaita! Mikä oli sinun suosikkitrendisi?

Artikkelikuva kohteesta Honka Haiku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.