Naantalin Asuntomessujen sisustustrendit, osa 1

Sisustusintoilijan vuoden kohokohta, asuntomessut, on taas koettu. Tänä vuonna messut järjestettiin Naantalin Luonnonmaalla, Lounatuulen asuinalueella. Täytyy sanoa, että itse messumiljöö oli mielestäni upein asuntomessualue, jonka olen kokenut. Lounatuulen alueella oli metsää, rantaa, kukkaniittyjä ja kallioita. Luonto oli säilytetty kauniisti ja talot sulautuivat ympäristöön, eikä taloja ollut rakennettu liian ahtaasti. Arkkitehdit ovat tehneet kerrassaan upeaa työtä.

Myös kohteiden sisustus mukaili kauniisti luontoteema. Isot ikkunat ja terassit metsä- ja kalliomaisemilla tarjosivat inspiraatiota ja värimalleja sisustukseen. Pintamateriaaleissa toistui puu, betoni ja kivi, väreissä luonnonläheiset sävyt ja vihreä. Useassa kohteissa välittyi fengshuista tuttujen elementtien, kuten maan, metallin ja puun tasapaino.

Betoni

Betonia oli käytetty pintamateriaalina sekä isoilla pinnoilla että yksityiskohdissa. Parissa kohteessa betoni oli pääasiallinen pintamateriaali. Lisäksi betonia oli yhdistetty taidokkaasti puun ja kivipintojen kanssa kontrastin ja tasapainon lisäämiseksi.

Kohteessa Betoniviidakko oli nimensä mukaan paljon betonipintaa
Kohteessa Villa Pinta betoninen makuuhuone oli sulassa sovussa maiseman kanssa
Betonipintaa wc:ssä kohteessa Villa Pinta

Puu

Puuta oli messukohteissa käytetty paljon. Edellisvuoden tapaan, puiset katto- ja seinäpaneelit olivat suosittuja. Tänä vuonna kuitenkin mielestäni puupintoja oli näkyvillä vieläkin enemmän, erityisesti seinämateriaalina. Myös huonekaluissa ja kiintokalusteissa puu oli vahvasti edustettuna. Puun sävyt olivat pääasiassa vaaleita, mutta mukana oli jonkin verran myös tummempaa puupintaa.

Kohteessa Kannustalon Auma puuta oli kaikkialla
Puuta oli hyödynnetty myös lavuaareissa. Kohteen Koti Neulanen puukomposiittilavuaari
Leveä puupanelointi seinällä kohteessa Wing

Vihreät yksityiskohdat

Viime vuodesta poiketen messukohteissa oli käytetty vähemmän kirkkaita värejä ja keskitytty enemmän luonnonläheisiin väreihin. Yksi väri kuitenkin nousi esille: vihreä ja erityisesti tummanvihreä. Vihreää oli hyödynnetty yksityiskohdissa, kuten tekstiileissä ja tehosteseinissä.

Vihreitä yksityiskohtia kohteessa Lounakallio
Taulun vihreät sävyt toistuvat seinässä ja tekstiileissä kohteessa 1Koti IsoKoskelo
Lisää vihreitä yksityiskohtia kohteessa 1Koti Isokoskelo

Oletko sinä käynyt Naantalin asuntomessuilla?

Mukavaa lauantaita!

3 thoughts on “Naantalin Asuntomessujen sisustustrendit, osa 1

 1. Kovasti tänne piti mennä, mutta arvaa olenko saanut aikaiseksi. Ja myöhemmin en uskaltanut sitten iäkkään hoitamisen takia mennä yleisötapahtumiin, vaikka tuskin tuolla kova tunku enää olisi. Olen myös kuullut hyvää luonnonmukaisesta suunnittelusta ja väljyydestä. Aina vain toivoisin enemmän värien käyttöä koteihin, tuntuu että kaikissa noissa on vain samaa puuta, harmaata ja beigeä 😂 siis itse kaipaisin myös seinille väriä, runsautta ja taidetta. Mutta Ugin vanhat talot -tapahtuma syksyllä tarjonnee paremmin tätä puolta!

  Tykkää

  1. Varmaan ei kovaa tunkua enää ole, kun ihmisillä alkaa olla lomat loppu, mutta ymmärrän, että yleisötapahtumissa on riskinsä näinä aikoina. Jos ei messuille tule mentyä, niin kannattaa joskus käydä katsomassa aluetta ihan muuten vaan. Itse alue on tosi kaunis. Huomasin muuten, että Oikotiellä oli yksi messukohde myynnissä. Jos ei messuille halua, niin voi mennä asuntonäyttöön 😁
   Olin muutama vuosi sitten Ugin vanhat talot -tapahtumassa ja oli hienoja koteja. Siellä kyllä oli värejä. Suosittelen 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.