Hotellitunnelma kotiin – vinkkejä ylelliseen ja tunnelmalliseen sisustukseen

Published by

on

Hotellimainen sisutus kotona luo arjen keskelle ripauksen luksusta. Erityisesti makuuhuoneissa on viime vuosina trendannut hotellimainen tunnelma isoine sängynpäätyineen sekä kokolattiamattoineen. Hotellityylinen sisustus tuo myös kontrastia ja rikkoo perinteistä skandinaavista sisustusta väreillään ja kerroksellisuudellaan. Tässä postauksessa jaan vinkkejä hotellimaisen sisustuksen luomiseen kotona.

Paksut tekstiilit

Hotellimaisen sisustuksen a ja o on tekstiilit. Tekstiileissä keskeistä on myös kerroksellisuus, eli eri paksuiset ja tuntuiset materiaalit. Hotellihuoneissa esimerkiksi on usein kahdenlaista verhokangasta: paksua pimennysverhoa ja kevyttä valoverhoa, joita vaihtelemalla saa mieleisensä valon ja tunnelman huoneeseen. Verhot ovat hotelleissa usein myös koko seinän korkuisia, mikä tekee tilasta ylellisen tuntuisen. Verhojen lisäksi olennaisessa osassa ovat tietenkin vuodevaatteet, koristetyynyt ja päiväpeitot. Myös isot matot ja ingressissä mainitsemani kokolattiamatot erityisesti makuuhuoneessa luovat ylellisen ja tunnelmallisen hotellifiiliksen.

Isot matot ja verhot ovat keskeisiä hotellimaisen sisustuksen luomisessa. Kuva/picture: Pinterest/Interior.ru

Avartavat peilit

Hotellihuoneet ovat usein melko pieniä, jos sviittejä ei lasketa mukaan. Peileillä saa luotua helposti vaikutelman todellisuutta isommasta tilasta. Peilejä kannattaa siis hyödyntää myös sisustuselementteinä taulujen sijaan pienissä tiloissa. Peilien sijoittelussa tulee kuitenkin olla huolellinen, jottei tilasta tule sekava. Kannattaa siis huolella katsoa, mitä peilistä tulee heijastumaan ennen kuin pelin kiinnittää seinään.

Peileillä saa avaruutta tilaan. Kuva/picture: Pinterest/The Spaces

Monipuolinen valaistus

Hotellihuoneissa on yleensä useita eri valonlähteitä. On yleisvaloa, luonnonvaloa, yöpöydän valoa ym. Ylellisen tunnelman luomiseksi onkin keskeistä, että valaistusta pystyy muuntamaan tilanteen mukaan. Epäsuoralla ja säädettävällä valaistuksella on helppo luoda tunnelmallinen valaistus. Kannattaa myös huomioida valaisimien yhtenäinen tyyli, jotta tunnelma pysyy harmonisena. Myös valonlähteiden, eli lamppujen väreissä on eroja. Siksi on tärkeää, että eri lampuista tuleva väri olisi mahdollisimman samaa sävyä.

Hotellitunnelman luomisessa kannattaa hyödyntää erilaisia valonlähteitä ja epäsuoraa valaistusta. Kuva/picture: Pinterest/Delightfull.eu

Murretut värit

Hotellihuoneet ovat harvoin ihan valkoisia tai muutenkaan vaaleita. Erityisesti tummat murretut, kuten tumman sininen, vihreä ja punaisen sävyt ovat suosittuja hotellisistustuksen värejä. Värejä kannattaa myös rohkeasti yhdistellä muistaen kuitenkin värien välinen harmonia, jolloin tunnelmasta ei tule rauhaton. Tummiin murrettuihin väreihin voi yhdistää myös metallisävyjä: kultaa, hopeaa tai messinkiä. Jottei tilasta tulisi kuitenkaan liian tumma, voi kontrastia luoda puhtaan valkoisilla lakanoilla ja muilla vaaleilla yksityiskohdilla.

Murretut sävyt luovat ylellistä hotellitunnelmaa. Kuva/picture: Delightfull.eu

Taidekokoelma seinällä

Hotellihuoneissa on usein sisutukseen sopivia tauluja. Tauluista voi tehdä myös kokoelman, jossa on eri kokoisia tauluja. Tauluissa voi olla myös erilaisia kehyksiä, jolloin tunnelmasta ei tule liian symmetrinen ja kliininen. Tauluja voi yhdistellä myös peilien kanssa. Taulukokoelma kannattaa kuitenkin suunnitella huolella, jottei tunnelmasta tule rauhaton. Taulujen paikat voi esimerkiksi hahmotella maalarinteipillä ennen seinään kiinnittämistä.

Taulukokoelma on tunnelmallinen yksityiskohta, jolla saa helposti myös persoonallisuutta sisustukseen. Kuva/picture: Pinterest/FrenchyFancy

Oletko sinä sisustanut kotiasi hotellimaisesti tai haaveiletko hotellityylisestä sisustuksesta?

Hyvää sunnuntaita!

Artikkelikuva vuoden 2020 asuntomessuilta

Yksi vastaus artikkeliin “Hotellitunnelma kotiin – vinkkejä ylelliseen ja tunnelmalliseen sisustukseen”

  1. Sisustustarinoita 4 vuotta! – Sisustustarinoita avatar

    […] Hotellitunnelma kotiin – Vinkkejä ylelliseen ja tunnelmalliseen sisustukseen […]

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.