Inspiraatiota lastenhuoneen sisustukseen

Tämä on ensimmäinen lastenhuoneen sisustusta käsittelevä blogipostaukseni. Ajatus kirjoittaa lastenhuoneen sisustuksesta on jo pitkään ollut mielessä, mutta se on aina jäänyt. Olen ehkä liikaa jämähtänyt siihen ajatukseen, että en osaa kirjoittaa lastenhuoneen sisustuksesta, koska minulla itsellä ei ole lapsia. Seuraan kuitenkin mielelläni myös lasten sisustustrendejä, ja olen yhden lastenhuoneen sisustussuunnitelman tehnytkin muutama vuosi sitten.

Värit

Lastenhuoneissa saa leikitellä väreillä. Viime vuosien sisustustrendeissä on kuitenkin ollut nähtävissä maanläheisten värien suosion kasvua myös lastenhuoneiden värimaailmassa. Erityisesti pastellinsävyt, kuten vaaleanpunainen ja -vihreä, ovat suosittuja. Maanläheisemmät ja vaaleammat sävyt ovat tulleet vähitellen perinteisten ”tyttöjen ja poikien värien” tilalle, mutta toki kirkkaitakin värejä edelleen nähdään.

Lastenhuoneissa suositaan nyt maanläheisiä ja murrettuja sävyjä. Kuva vuoden 2019 asuntomessuilta

Huonekalut

Sängyt, joiden päällä on verho tai kehikko, ns. ”tiipii-sängyt”, ovat olleet suosiossa jo muutaman vuoden ajan. Tällaisia sänkyjä on muun muassa näkynyt asuntomessujen kohteissa. Sängyn lisäksi lastenhuoneessa voi olla myös erillinen löhöilynurkka, joka on katettu verholla. Löhöilyn vastapainona suosiossa ovat olleet puolapuut.

Verho sängyn päällä luo turvallisen tunnelman. Kuva vuoden 2021 asuntomessuilta
Puolapuiden suosio on jatkunut jo useamman vuoden. Kuva vuoden 2020 asuntomessuilta

Luonnonläheisyys

Luonnonläheisyys näkyy vahvasti myös lastenhuoneen sisustustrendeissä, eikä pelkästään sen värimaailmassa. Erilaiset luonto- ja eläinteemaiset tapetit ja tehosteseinät ovat suosittuja. Luonnonmateriaaleista puu on selvästi esillä sekä erilaisista luonnonmateriaaleista valmistetut tekstiilit. Kerroksellisuus luo viihtyisyyttä myös lastenhuoneeseen.

Eläinteema ja luonnonläheiset materiaalit ovat suosittuja lastenhuoneen sisustuksessa. Kuva vuoden 2021 asuntomessuilta
Eläinteemaa saa luotua helposti myös sisustustarroilla. Kuva vuoden 2019 asuntomessuilta

Valaistus

Hyvä valaistus lastenhuoneessa on kaiken A ja O. Valaistusta kannattaa kuitenkin olla erilaista. Hyvä yleisvalo on tärkeää päiväsaikaan, kun huoneessa leikitään tai lehdään läksyjä, mutta iltaa kohden on hyvä olla myös tunnelmallisempaa valaistusta, joka auttaa rauhoittumaan. Lastenhuoneessa voi tarpeen mukaan olla myös yövalo.

Lastenhuoneessa kannattaa suosia sekä suoraa että epäsuoraa valoa. Kuva vuoden 2021 asuntomessuilta

Miten sinä olet sisustanut tai sisustaisit lastenhuoneen?

Mukavaa sunnuntaita!

Artikkelikuva vuoden 2019 asuntomessuilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.