Sisustustrendit asuntomessuilla, osa 2

Tässä toisessa Asuntomessut-postauksessa esittelen lisää bongaamiani sisustustrendejä Lohjan asuntomessuilta 2021. Ensimmäisen postauksen voit lukea täältä. Tämän vuoden messukohteiden suunnittelussa oli pyritty huomioimaan erityisesti sujuva arki, kokonaisvaltainen hyvä olo sekä kestävä kehitys. Nämä teemat näkyivät vahvasti myös kohteiden sisustuksessa.

Värit

Edellisessä postauksessa kerroin luonnonläheisten värien suosion jatkumosta, mutta nähtiinpä messuilla myös kirkkaita värejä. Erityisesti sinistä väriä nähtiin useammassakin kohteessa, mutta myös vihreää sekä vaaleanpunaista. Värejä myös yhdisteltiin rohkeasti. Pitkän maanläheisten värien aikakauden jälkeen näyttäisi siis siltä, että kirkkaat värit olisivat vähitellen nousemassa trendiksi.

Messujen ehkä värikkäin kohde ProModi
Johanna Oraksen suunnittelema tapetti kohteessa Pyörre

Työ- ja jumppahuoneet

Viime vuoden messujen tapaan työhuoneet sekä erilaiset jumppa- ja joogahuoneet jatkavat suosiotaan. Koronalla ja sitä seuranneella etätyöskentelyllä ja kotoilulla on varmasti tekemistä tämän trendin kanssa. Aika näyttää jäävätkö työ- ja jumppahuoneet trendiksi vai tuleeko niistä uusi normaali asuintilojen suunnittelussa.

Harmoninen ja tilava työhuone kohteessa Designtalo Idyll
Luontoteemainen jumppahuone kohteessa Designtalo Idyll

Home spa

Kohteissa oli selvästi panostettu kylpyhuoneisiin. Osassa kohteista voitiin jopa puhua pienestä kotikylpylästä ylellisine kylpyammeineen ja tunnelmavalaistuksineen. Tähänkin trendiin koronalla on varmasti ollut osuutta. Home spa -trendin myötä ennustan kylpyammeiden suosion kasvua. Aiemmista vuosista poiketen ulkoporeammeita nähtiin messuilla kuitenkin melko vähän.

Japanilaistyylisen Talo Sensun valoisa home spa
Tunnelmallinen home spa kohteessa Villa Hopeapuu

Ekologisuus

Messujen keskeinen teema ekologisuus näkyi rakentamisen lisäksi myös sisustamisessa. Kohteissa oli esimerkiksi käytetty kierrätysmateriaaleja sekä ympäristöystävällisiä pintamateriaaleja. Pihoilla ekologisuus näkyi muun muassa hyötykasvien kasvattamisena. Yksi messukohde oli lisäksi korjauskunnostuskohde.

Värikäs ja valoisa portaikko korjauskunnostuskohde Villa Kokkokalliossa
Kiertotalouden mallitalo Pyörre, johon on käytetty muun muassa 7500 viinipulloa ja 4 autonromua

Mikä trendi oli erityisesti sinun mieleesi?

Artikkelikuva kohteesta Pyörre

3 thoughts on “Sisustustrendit asuntomessuilla, osa 2

 1. Härregyyd, olisihan tuollainen viinipullotalo aika kova 😄 Viinikorkeista ainakin voisi tehdä korkkitaulun. Minä yllättäen tykkään eniten tuosta vanhasta talosta jo portaikon perusteella. Mutta olen kuullut, ettei noin paljon saisi säilyttää polttopuita sisällä kerralla, niistä kuulemma irtoaa jotain huonoa huoneilmaan. Mietin tätä nykyään aina, kun näen stailattuja puupinoja. Meilläkin kyllä on keko sisällä ilman stailausta 😄 Shokkisininen on aika ysäri, mutta tuo sininen makkari on silti hieno. 🇸🇪 tunnelma 😄

  Tykkää

  1. Tykkäsin myös vanhasta talosta. Voin laittaa siitä lisää kuvia Instaan joku päivä 🙂
   Polttopuun säilytysmäärästä en ole kuullutkaan, mutta hyvä tietää.
   Sininen makkari oli tosiaan melkoinen, mutta kivan erilainen 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.