Sisustustrendit Asuntomessuilla, osa 1

Kesän kohokohta, Asuntomessut, on taas koettu. Tällä kertaa messut järjestettiin Lohjalla Lohjanjärven upeissa rantamaisemissa. Messualueelle oli rakennettu sekä omakoti-, rivi- että kerrostalokohteita. Keskeisenä teemana messuilla oli ekologisuus ja ympäristöystävällisyys, mutta myös yhteisöllisyys ja kohtaamiset.

Taide

Taidetta näkyi mielestäni näillä asuntomessuilla enemmän verrattuna viime vuosiin. Oli ilo nähdä monipuolista taidetta tauluista veistoksiin ja seinämaalauksiin. Taiteen avulla kohteiden sisustuksiin saatiin väriä ja kontrastia. Lisäksi messut toimivat hyvänä näyttämönä taiteilijoille ja heidän teoksilleen. Messujen taide oli rahoitettu osittain messujen budjetista. Lisäksi messualueen rakentajat osallistuivat taiteen rahoittamiseen taidemaksulla.

Messujen ehkä persoonallisimmassa kohteessa Pyörre oli yllin kyllin erilaista taidetta
Seinämaalaus messujen korjauskohteessa Villa Kokkokalliossa
Taiteella kontrastia vaaleaan sisustukseen kohteessa BMI Ormax Hiidenkoti

Kattopaneelit

Näillä messuilla kattopaneelit olivat enemmän sääntö kuin poikkeus. Ihan kaikissa kohteissa en käynyt, mutta niissä joissa kävin, oli suurimmassa osassa kattopanelointi. Paneeleissa sai näkyä myös puun luonnollinen väri, joka toi kivasti kontrastia. Asuntomessujen kohteissa oli reilusti huonekorkeutta, jolloin vaikutelma ei ollut tunkkainen. Kattojen lisäksi panelointeja näkyi paljon myös seinillä.

Japanilaistyylinen Talo Sensu oli yksi suosikeistani. Betonin ja puun yhdistelmä oli toimiva
Puu toimi vallitsevana pintamateriaalina kohteessa Villa Nordic Stories. Eri puunsävyt sienissä ja katossa luovat kontrastia
Kattopanelointi sopii hyvin yhteen myös vaaleiden seinien kanssa. Kuva kohteesta Designtalo Idyll

Luonnonläheisyys

Luonnonläheisyys ja erityisesti puun suosio pintamateriaalina jatkuu. Puun lisäksi pintamateriaaleissa näkyi mielestäni myös aiempia vuosia enemmän kiveä. Luonnonläheiset värit, kuten trendikäs greige, jatkavat suosiotaan, mutta nähtiin messuilla myös kirkkaampia värejäkin. Väreistä lisää seuraavassa postauksessa.

Trendikäs greigen väri seinissä kohteessa Jukkatalo Jalava
Eläinteemaa lastenhuoneessa kohteessa Designtalo Idyll

Kokolattiamatot

Kokolattiamatot eivät olleet yhtä suosittuja kuin kattopaneelit, mutta enenevässä määrin niitäkin nähtiin. Olipa yhdessä kohteessa kokolattiamatto vessassakin. Erityisesti makuuhuoneet sekä vaatehuoneet olivat suosittuja tiloja kokolattiamatoille. Ennustan kokolattiamatoille kasvavaa suosiota ensi vuoden messuja silmällä pitäen.

Vihreä kokolattiamatto luo ylellisen tunnelman. Kuva kohteesta Joutsela
Kokolattiamatto pehmentää vaaleaa sisustusta kohteessa Pyörre

Oletko käynyt tai aiotko vielä käydä Lohjan asuntomessuilla?

Artikkelikuva kohteesta Kastelli Veistos

4 thoughts on “Sisustustrendit Asuntomessuilla, osa 1

 1. Kuulin, että asuntomessuilla oli aivan hillittömät jonot. Jopa puoli tuntia sai jonottaa joihinkin taloihin. Kiinnostaisi kyllä sinänsä mennä pitkästä aikaa, mutta taidan odottaa ensi vuoteen 😁
  On hienoa, että taide saa koko ajan suurempaa jalansijaa. Olisi kiva, että kodit olisivat yhä enemmän persoonallisia, eivätkä kopioita toisistaan tai sisustuslehdistä. Ilmeisesti messuilla tämä on ainakin jossain määrin toteutunut.

  Tykkää

  1. Kotimaan matkailun suosio näkyy varmasti myös asuntomessuilla. Meillä oli hyvä tuuri, kun tuli vähän sateinen päivä, jolloin jonoja ei kamalasti ollut. Usein messujen loppupuolella alkaa olla jo vähän rauhallisempaa. Ensi vuonna messut on mukavan lähellä 🙂
   Taiteen iso rooli messuilla oli positiivinen asia. Toivottavasti se inspiroi ihmisiä sisustamaan persoonallisemmin ja samalla tukemaan taidetta 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.