Pihasisustuksen trendejä 2021

Kesä on jo ihan nurkan takana ja on aika suunnata katse sisätilojen sisustuksesta ulkotiloihin. Parhaimmillaan pihaa voidaan hyödyntää toisena olohuoneena tai vaikka työtilana. Koronaviruksen myötä isompien asuntojen ja erityisesti omakotitalojen suosio on kasvanut, sillä kotona vietetään entistä enemmän aikaa. Samalla myös viihtyisän ja käytännöllisen pihan merkitys on korostunut. Tässä muutamia pihasisustuksen trendejä tulevalle kesälle ja vinkkejä, miten pihasta saa irti mahdollisimman paljon.

Pienviljely

Pienviljely jatkaa suosiotaan. Viime vuoden tapaan trendikkäitä ovat kasvihuoneet ja pienet kasvimaat. Pienviljely on myös palkitsevaa, vaikkei sato olisikaan kovin suuri. Eri kasvien kasvattamiseen tutustuminen voi olla mukavaa vaihtelua arkeen, ja etätyöpäiviin saa virkistävän tauon, kun käy katsastamassa kasvihuoneen tai kasvimaan tilanteen.

Vahvat värit

Tulevan kesän pihatrendeissä näkyvät vahvat värit, erityisesti oranssi, keltainen, punainen ja violetti. Värejä voi käyttää sekä pihan sisustuksessa että kukkien värimaailmassa. Piha on paikka, jossa ihmiset usein uskaltavat leikitellä sisustuksen kanssa enemmän kuin sisätiloissa. Värimaailmaa on helppo päivittää esim. koristetyynyillä ja kukilla.

Kuva/picture: Pinterest/Bo Bedre

Luonnollisuus

Pihaihmisen ei tarvitse stressata, jos nurmikkoa ei ole ihan hetkeen ajettu tai jos piha ei muutenkaan ole aivan viimeisen päälle sliipattu. Luonnollisuus ja jopa niittymäisyys ovat tulevan kesän pihatrendejä. Myös kerroksellisuus viime vuoden trendeistä jatkaa suosiotaan, mikä tarkoittaa, että eri tyylisiä ja kokoisia kasveja voidaan rohkeasti yhdistellä.

Kuva/picture: Pinterest/flickr.com

Ekologisuus

Kuluvan vuoden sisustustrendeissä näkyvä kierrätys ja second hand -sisustus on levinnyt myös pihasisustuksen puolelle. Myös Do It Yourself, eli DIY sekä tuunaaminen ja entisöinti jatkavat suosiotaan. Ekologisuus näkyy myös eläinten huomioimisessa. Meille suomalaisille lintujen ruokkiminen talvella on tuttua puuhaa, mutta myös kesällä eläimet voidaan ottaa huomioon rakentamalla niille juomapaikkoja ja suojia.

Hauskanpito

Piha on tarkoitettu myös hauskanpitoon. Trampoliinin lisäksi pihalle voi virittää erilaisia pihapelejä ja muita aktiviteetteja. Piha on tarkoitettu myös yhdessäoloon ja ruuanlaittoon. Grillaaminen on toki suomalaisille tuttua, mutta mikäli tilaa ja rahaa riittää, voi pihalle rakentaa kokonaisen kesäkeittiön.

Mukavaa sunnuntaita!

Artikkelikuva vuoden 2020 Asuntomessuilta

3 thoughts on “Pihasisustuksen trendejä 2021

 1. Kylläpä on nättejä kukkakuvia! Nuo trendivärit taitavat kukkien auetessa löytyä sattumalta tältäkin pihalta. Erityisesti minua huvitti tämä kohta: ”Pienviljely on myös palkitsevaa, vaikkei sato olisikaan kovin suuri.” 😂 Jos nyt saisi edes yhden syötävän pavun, yhden kappaleen, olisin tyytyväinen. Viime vuotinen kesäkurpitsa mätäni puoliksi, tomaateista ja sipuleista ei kannata puhuakaan! Mutta onhan tämä koukuttavaa puuhaa! 😄 Toivottavasti sinäkin pääset liitelemään keijuna johonkin kesäpuutarhaan! 😍

  Tykkää

  1. Kiitos Esmeralda! Pienviljelyä olen päässyt harrastamaan mökillä, jossa sato on ollut vaihteleva. Välillä parempi, välillä huonompi, mutta palkitsevaa se tosiaan silti on 😄
   Kiva kuulla, että trendivärit löytyvät pihaltasi 🌷

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.