Kirjahyllyjen paluu

Kirjahyllyt olivat jonkin aikaa sisustuksessa vähän out, mutta nyt ne alkavat taas vähitellen palata osaksi trendikästä kodin sisustusta. Kirjahyllyjen heikko suosio on saattanut selittyä sillä, että kirjahyllyt ovat usein täynnä tavaraa, eli kirjoja, ja lisäksi kirjahylly huonekaluna voi olla kovin raskas, jos sisustus on muuten kevyt ja hillitty. Kirjat kertovat kuitenkin kodin asukkaista ja heidän kiinnostuksen kohteistaan paljon.

Kirjahyllyn voi täyttää myös muilla esineillä kuin pelkästään kirjoilla, jottei vaikutelmasta tulisi liian raskas. Lisäksi kirjat voi järjestellä esimerkiksi kirjojen selän värin tai kirjojen koon mukaan. Myös kauniit, niin kutsutut coffee table bookit kannattaa pitää esillä. Tähän postaukseen keräsin inspiraatiota kirjahyllyn hyödyntämiseen sisustuselementtinä, sillä parhaimmillaan kirjahylly on persoonallinen osa kodin tarinaa.

Kirjahyllyn ilmettä voi keventää hyödyntämällä kirjahyllyä myös muiden tavaroiden kuin vain kirjojen säilytyksessä. Kuva/picture: Pinterest/anautrilla.com
Kirjat voi järjestellä kirjojen selän värin mukaan, jolloin tunnelma on harmoninen. Kuva/picture: Pinterest/glitterinc.com
Kirjahyllyn ilmettä voi keventää myös viherkasveilla, kunhan muistaa, että kasvit saavat tarpeeksi valoa. Kuva/picture: Pinterest/domino.com
Kirjahylly voi toimia myös tilanjakajana… Kuva/picture: Pinterest/Ariyona Interior
… tai galleriana. Kuva/picture: Pinterest/Cdéco.fr
Seinään upotettu kirjahylly on elegantti. Valaistuilla hyllyillä saa myös hyvin epäsuoraa tunnelmavaloa. Kuva/picture: Pinterest/Ariyona Interior

Kuuluuko kirjahylly sinun kotisi sisutukseen?

Artikkelikuva/featured image: Pinterest/domino magazine

3 thoughts on “Kirjahyllyjen paluu

  1. Ihanaa, vihdoin tämä trendi tulee takaisin! 🤸‍♀️ Minusta koti ei tunnu kodilta ilman kirjahyllyä, mutta me luemmekin paljon. Mitäpä hyllyllä tekisi muuten, ellei sitten juuri käytä sitä koriste-esineiden esittelyyn ja säilytykseen. Yhdessä vierailemassani asunnossa oli tuollainen ihana upotettu seinäkirjahylly, jonka alla oli pariovet. Noh, se asunto oli liian kallis joten jäi sellainen kirjahyllykin haaveeksi. Mutta väreittäin on täälläkin kirjat, se on kyllä kivan näköistä 🙂 meillä on erikseen ”värihylly” ja mustavalkoinen hylly.

    Tykkää

    1. Juuri niin 🙂 Mielestäni kirjahylly tuo kodikkuuden tunnelmaa ja on samalla persoonallinen osa sisustusta. Upotettu hylly olisi upea, olen myös haaveillut sellaisesta, mutta nykyiseen kotiin sellainen ei oikein ole mahdollinen. Kiva, että teillä on kirjat järjestetty väreittäin 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.