Pantonen vuoden väri 2021

Marraskuussa kirjoitin postauksen, jossa esittelin Tikkurilan vuoden värin 2021. Samalla kartoitin muita tulevia väritrendejä, kuten Duluxin ja Farrow & Ball’n väritrendejä, mutta Pantonen vuoden väriä ei tällöin ollut vielä julkaistu.

Yhdysvaltalainen väri-instituutti Pantone on siis maailman kuulu värien kehittäjä, joka on muun muassa standardoinut kuuluisan Tiffanyn sinisen. Pantonen väritrendejä odotetaan sisustus- ja designpiireissä aina vuodenvaihteessa jännittyneinä. Tänä vuonna Pantone kuitenkin yllätti ja valitsi kaksi vuoden väriä: keltaisen (Illuminating) ja harmaan (Ultimate Gray).

Pantone kuvaa näiden kahden hyvin erilaisen värin tukevan toisiaan ja yhdessä ne muodostavat vuoden värin 2021. Yhdessä värit luovat käytännöllisen ja vahvan, mutta myös lämpimän ja optimistisen vaikutelman. Väriyhdistelmän harmaa kuvaa vahvuutta ja keltainen positiivisuutta. Yhdessä ne siis ovat syvällinen ja harkittu väriyhdistelmä, joka enteilee aurinkoa ja iloa.

Kuten aiemmassa postauksessani totesin, maailman tilanne heijastuu vahvasti myös väritrendeihin. Värit kuvastavat positiivisempaa ja aurinkoisempaa tulevaa, mutta niissä näkyy myös tiettyä rauhallisuutta ja maanläheisyyttä. Mielestäni Pantonen vuoden väri on raikas, mutta samalla hienostunut väriyhdistelmä. Keltaisen ja harmaan yhdistelmä voisi sopia erityisen hyvin työhuoneeseen, mutta myös esimerkiksi eteiseen. Tämä väriyhdistelmä saattaa myös enteillä erilaisten värikontrastien suosion kasvua sisustuksessa.

Mitä mieltä olette Pantonen väriyhdistelmästä?

Hyvää sunnuntaita!

Artikkelikuva/featured image: Pinterest/deco.journaldesfemmes.com

2 thoughts on “Pantonen vuoden väri 2021

  1. Tosi raikas kokonaisuus! Vaikutelma olisi täysin eri esimerkiksi harmaan vaihdolla ruskeaan, jolloin saataisiin aika 70-lukulainen tunkkainen fiilis 😄 Kontrastit olisivat kyllä tervetulleita sisustukseen. Jopa vastavärit. Hyvää sunnuntaita myös sinulle 🤗

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.