Kuukauden tyylisuunta: Shabby chic

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika kurkistaa vuoden viimeiseen tyylisuuntaan. Joulukuun tyylisuunnaksi valitsin Shabby chic -sisustustyylin, joka voi nimenä olla monille vieras, vaikka itse tyyli on varmasti monelle tuttu.

Shabby chic -tyylissä keskeisiä ovat vanhat kalusteet ja esineet. Tyyli muistuttaakin läheisesti vintagea, mutta shabby chic -tyyli on pehmeämpi ja feminiinisempi verrattuna vintage-tyyliin. Shabby chic -tyyliä luonnehditaan myös mökkisisustukseksi kuluneine huonekaluineen ja villapeittoineen.

Shabby chic -tyylin historia juontaa juurensa 80-luvun Iso-Britanniaan, jolloin vanhoista ja kuluneista huonekaluista tuli muodikkaita alun perin taiteilijoiden ja käsityöläisten boheemeissa kodeissa. Myöhemmin tyyli saavutti suosiotaan myös tavallisen keskiluokan kotien sisustuksessa. Termi Shabby chic tarkoitti alun perin muotia ja sisustusta, mutta vakiintui myöhemmin omaksi sisustustyyliksi.

Shabby chic -sisustuksessa korostuu kerroksellisuus erityisesti ajassa. Sisustuksessa saa olla huonekaluja ja esineitä eri ajoilta ja niissä saa näkyä ajan patina. Shabby chic -huonekaluja voi myös ostaa uutena, valmiiksi kulutettuna. Vaihtoehtoisesti huonekaluja voi itse tuunata vanhan näköiseksi.

Olennaista Shabby chic -sisustuksessa on myös hyvä luonnonvalo, jottei tilasta tule tunkkainen ja synkkä. Tekstiileissä suositaan villaa tai pellavaa. Väreissä korostuvat pastellin sävyt, mutta myös maanläiheiset sävyt, kuten beige ja valkoinen. Erityisesti isoilla pinnoilla, kuten seinillä, suositaan vaaleita ja neutraaleja värejä, mutta huonekaluissa ja tekstiileissä värejä saa olla. Sisustuksen viimeistellään kukilla ja kukkakuvioisilla tekstiileillä sekä näyttävillä kattokruunuilla.

Mitä mieltä olet Shabby chic -sisustustyylistä?

Hyvää vuoden viimeistä viikkoa!

Artikkelikuva/featured image: Pinterest/ctendance.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.