Kuukauden tyylisuunta: Klassinen

Marraskuu on lopuillaan ja on taas aika tutustua yhteen sisustuksen tyylisuuntaan. Tällä kertaa esittelyssä on klassinen sisustustyyli, joka on yksi suosikkityyleistäni. Klassista sisustustyyliä on vaikea esitellä, koska sen voi määritellä ja nähdä monelta eri kannalta. Alun perin klassinen sisustustyyli mielletään kuitenkin eurooppalaiseksi sisustustyyliksi, erityiseksi englantilaiseksi tyyliksi.

Klassisessa sisustuksessa suositaan vaaleita sävyjä, mutta pelkkää valkoista sisustus ei kuitenkaan ole. Sisustuksessa suositaan myös kerroksellisuutta ja yksityiskohtia. Klassinen sisustus nähdäänkin usein hyvin ylellisenä sisustuksena. Klassinen tyyli näyttää saaneen jalansijaaa yhä enemmän myös Skandinaviassa. Itse koen klassisen sisustustyylin toteuttamisen melko vaikeana, koska sisustuksesta tulee helposti joko liian pelkistetty tai liian runsas.

Klassisen sisustuksen tunnuspiirteitä ovat sirot seinäpaneelit ja kattokoristeet tai katon alaslaskut. Myös lattiassa voi olla kuviointeja. Huonekalut ovat kookkaita, samoin matot. Pintamateriaaleissa suositaan puuta ja kiveä; esimerkiksi tammea ja marmoria. Metalliset yksityiskohdat antavat ylellisen loppusilauksen. Modernissa klassisessa tyylissä korostuu vaaleus ja se on perinteistä klassista tyyliä kevyempi ja yksinkertaisempi. Klassisessa tyylissä suositaan myös voimakkaita kontrasteja, jolloin tiettyjä esineitä tai elementtejä saadaan korostettua.

Klassiseen tyyliin kuuluvat seinäpaneelit ja kattokoristeet. Kuva/picture: Pinterest/ABITARE
Kontrastit tekevät sisustuksesta ylellisen. Kuva/picture: Pinterest/DezignArk
Katon alaslaskulla saadaan ylellisyyden tunnetta tilaan sekä epäsuoraa valoa. Kuva/picture: Pinterest/Astana Atelier27 Paris

Mitä mieltä olette klassisesta sisustuksesta?

Hyvää alkanutta viikkoa!

One thought on “Kuukauden tyylisuunta: Klassinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.