Vuoden väri 2021

Vuosi lähenee loppuaan ja Tikkurila on perinteiseen tapaan julkaissut vuoden värin 2021. Tällä kertaa vuoden väriksi on valittu Cumulus (Y354). Cumulus on vaaleansininen, kuin kirkas taivas. Tikkurilan sivuilla kuvataan, että sininen kuvastaa kollektiivista tunnetta toivosta ja lisäksi sininen on rauhoittava ja luottamusta herättävä väri. Kuluneen vuoden tapahtumiin peilaten siis oiva valinta.

Vuoden värin lisäksi Tikkurila on julkaissut myös Color Now 2021 -väripaletin, jossa on vuoden väriin sopivia muita värejä. Väripaletissa on sekä vaaleita pastellisävyjä, kuten vaalean vihreä (Aloe) ja vaalean oranssi (Nukke), mutta myös voimakkaampia värejä, kuten tummempi sininen (Indigo) ja Violetti (punajuuri). Väripaletin sävyjä yhdistää kuitenkin tietty pehmeys ja rauhallisuus.

Kuva/picture: Pinterest/PUFIK homes

Itse näen vuoden värin monipuolisena värinä, sillä se on suht vaalea ja tasapainoinen. Väriin on helppo yhdistää myös maanläheisiä värejä, kuten ruskeaa ja harmaan sävyjä. Rahoittavan vaikutuksensa ansiosta sininen sopii makuuhuoneeseen, mutta miksei myös työhuoneeseen, jos sinne tuo mukaan myös jotain piristävää sävyä. Tämän vuoden jälkeen uskon etätyöskentelyn tulleen jäädäkseen, joten työhuoneisiin panostetaan varmasti tulevaisuudessa.

Tikkurilan lisäksi katsoin myös muiden maalivalmistajien värivalintoja ensi vuodelle. Brittiläinen maalivalmistaja Dulux:in vuoden väri on Brave Ground. Brave Ground on vähän kuin ruskean ja harmaan sekoitus. Hyvin luonnonläheinen ja rauhallinen. Vähän samalainen kuin Tikkurilan Color Now -väripaletin Tamariski, mutta hieman enemmän harmaaseen taittava. Myös Dulux kuvaa värivalintaansa kuvastavan pysyvyyttä ja lämpöä, jota kodilta odotetaan näitä epävarmoina aikoina, jolloin kodin merkitys korostuu entisestään. Toinen brittiläinen maalivalmistaja Farrow & Ball nostaa myös sinisen sävyt vuoden 2021 trendiväreiksi, mutta ei nosta yhtä tiettyä väriä ylitse muiden. Lisäksi tummanpunaiset murretut sävyt nostetaan Farrow & Ball:in trendiväreiksi vuodelle 2021.

Kuva/picture: Pinterest/te-esse.com

Yhdysvaltalainen värien kehittäjä Pantone ei sen sijaan ole vielä julkaissut vuoden väriään, joten innolla jään vielä odottamaan heidän valintaansa. Edeltävien värivalintojen perusteella voisin kyllä ennustaa jotain rauhoittavaa ja maanläheistä väriä, mutta se nähdään myöhemmin.

Mitä mieltä olette vuoden 2021 väreistä?

Hyvää ensimmäistä Adventtia!

Artikkelikuva/featured image: Pinterst/ELLE Decoration Sweden

4 thoughts on “Vuoden väri 2021

  1. Mietin usein, kuka lopulta keksii nämä vuoden värit ja sistustustrendit. Mistä ideat syntyvät ja leviävät sitten aika samantyylisinä kaikkialle?
    Rauhoittava väripaletti on tosiaan osuva ensi vuoteen. Murretuissa sävyissä on usein jotain lohduttavaa. Hyvää nyt jo eilistä adventtia myös sinulle 🙂

    Tykkää

    1. Kiitos Esmeralda 🙂 Tämä on todella mielenkiintoinen kysymys ja ole yrittänyt etsiä siihen vastauksia. On olemassa trendien ennustajia, mutta miten suuri rooli heillä oikeastaan on, sitä en tiedä. Varmasti näihin trendiasioihin liittyvät useat tekijät, kuten yhteiskunnalliset ja sosiaaliset tekijät. Jonain vuonna selvästi ilmastokriisi näkyi trendeissä ja nyt pandemia. Varmasti vaikutteita pyritään ottamaan monesta paikasta ja tekijästä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.