Kuukauden tyylisuunta: Grunge

Grunge juontaa juurensa 1990-luvun taitteeseen. Alun perin grungella tarkoitettiin musiikkityyliä, jossa on vaikutteita punkista, metallista ja rockista. Myöhemmin 1990-luvulla grunge näkyi myös muodissa. Grungeen muotiin kuuluu esimerkiksi flanellipaidat, farkut ja bändipaidat. Termillä grunge viitataankin likaiseen, epäsiistiin ja rosoiseen. Musiikin ja muodin lisäksi grunge on myös sisustustyyli.

Sisustuksessa grunge jatkaa rosoista ja jopa tunkkaista linjaa. Grunge sisustus on tumma ja raskas. Keskeisinä pintamateriaaleina ovat betoni ja puu. Grunge sisustus on saanut vaikutteita loft- ja industrial-sisustuksesta, jossa betoniseinät voidaan jättää paljaaksi. Myös lattia voi olla paljasta betonia tai viimeistelemätöntä ja kulunutta puuta. Pintamateriaalien lisäksi betonia voi hyödyntää yksityiskohdissa. Viime vuosina esimerkiksi erilaiset betonivalaisimet ovat olleet trendikkäitä.

Grungeen sisustukseen kuulu olennaisesti myös metalli, esimerkiksi valaisimissa. Lämpimällä valaistuksella saa myös hyvin pehmennettyä muuten tummaa ja karua tunnelmaa. Lisäksi tekstiileillä, kuten pellavalla saadaan kevennettyä tunnelmaa sekä parannettua akustiikkaa. Grunge sisustus viimeistellään abstraktilla taiteella. Taiteella saadaan myös väriä ja kontrastia muuten tummaan ja synkkään sisustukseen.

Grunge keittiö Tukholman Bo & Bygg -mesuilla viime vuonna
Paljaat betoniseinät edustavat grungea sisustusta. Kuva/picture: Pinterest/Clem Around The Corner

Mitä mieltä olette grungesta sisustuksesta?

Hyvää sunnuntaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.