Tunnelmia Asuntomessuilta 2020

Kävin viime sunnuntaina, viimeisenä Asuntomessujen aukiolopäivänä, tutustumassa asumisen ja sisustuksen trendeihin Tuusulan Asuntomessuilla 2020. Messut oli tänä vuonna järjestetty poikkeuksellisesti kuukautta myöhemmin koronaviruksen takia ja lisäksi messujen kävijämäärää oli rajoitettu. Asuntomessut olivat samalla Asuntomessujen 50-vuotisjuhlavuosi. Onneksi messut saatiin kaikesta huolimatta järjestettyä.

Messut järjestettiin Tuusulan Rykmentinpuistossa. Alue vaikutti näin ulkopaikkakuntalaisen silmin hieman syrjäiseltä ensinäkemällä, mutta alueelle ollaan kuulemma rakentamassa paljon kaikkea lähitulevaisuudessa, joten alueesta on varmasti muodostumassa trendikäs asuinalue. Tällä kertaa Asuntomessuilla esiteltiin perinteisten omakotitalojen lisäksi myös pienkerrostaloja. Sisustusbloggaajana olin kuitenkin pääasiassa kiinnostunut messukohteiden sisustuksesta.

Tässä muutamia sisustuksen teemoja, jotka näyttäytyivät vahvasti messukohteiden sisustuksessa.

Luonnonläheisyys

Luonnonläheisyys jatkaa edelleen suosiotaan sisustuksessa. Messukohteissa oli suosittu maanläheisiä värejä ja materiaaleja. Erityisesti makuuhuoneissa korostui maanläheisyys ja harmonia. Puhtaan valkoisia koteja ei juuri ollut, vaan valkoisen tilalle näyttää vähitellen tulleen pehmeät ruskean ja harmaan sävyt korvaamaan kokovalkoisen skandinaavisen sisustuksen.

Kontio Hill Housessa korostui luonnonläheisyys
Maanläheistä tunnelmaa Designtalo Puron kylpyhuoneessa

Kotoilu

Koronaviruksen aiheuttama kotoilu näyttäytyi messuilla myös vahvasti, mikä oli yllättävää, että näinkin nopeasti ilmiö näkyy myös sisustustrendeissä. Useissa kohteista oli viihtyisä työhuone sekä pieni kuntosali tai joogahuone kotikuntoilua varten.

Designtalo Purossa oli pieni treenihuone
Pieni joogahuone Villa Fortunassa

Vihersisustus

Viherkasvit ovat jatkumo maanläheiselle sisustukselle ja myös vihersisustuksen suosio jatkuu. Erityisesti isot näyttävät viherkasvit, kuten palmut olivat suosittuja. Itselläni tulee isoista viherkasveista mieleen 90-luvun sisustus, joka saattanee lähivuosina näkyä sisustuksessa yhä voimakkaammin.

Viherhuone Honka Huomenessa

Värit

Myös muutkin värit kuin pelkästään harmaa ja ruskea näkyivät messukohteiden sisustuksessa. Erityisesti keltaista ja oranssia oli käytetty paljon, mutta myös punaisen eri sävyjä sekä violettia. Joissain asunnoissa tietty väri ohjasi koko kohteen sisutusta.

Keltainen yksityiskohta Designtalo Puron työhuoneessa
Vihreä kaakeliseinä Jämerä Salmiakissa

Mitä mieltä olette Asuntomessujen sisustustrendeistä?

Mukavaa viikonloppua!

Artikkelikuva Designtalo Puron olohuoneesta.

4 thoughts on “Tunnelmia Asuntomessuilta 2020

 1. Upea kaakeliseinä 😍 muutenkin vihreä, vaikkapa ne kasvit sisustuksessa ovat piristävä lisä, ellei mennä ihan viidakkotasolle asti. Minulla taas tulee aina mieleen isoista viherkasveista 70-luvun ”kasviolohuoneet” , joita valaisee liila valo. Toki, jos taustana toimii valkoinen kaakeli ja koivu, tulee mieleen enemmän ysärityyliin joku Hyvät herrat – tv-sarjan oleskelutila 😂 Nyt on muutenkin 90-luku todella vahvasti pinnalla myös vaatetuksessa ja hiuksissa. Katsotaan tosiaan, onko vielä enemmän ysäriä messuilla ensi vuonna ja ovatko kodinhoitohuoneet jo korvautuneet joogatiloilla. Itse osallistuin viimeksi Raision asuntomessuille ehkä juuri 1990-luvulla, joten voisi olla korkea aika mennä uudelleen 😂

  Tykkää

  1. Tykkäsin myös vihreästä kaakeliseinästä. Kyseinen kohde oli muutenkin värikäs ja persoonallinen.
   Saa tosiaan nähdä, tuleeko 90-luku näkymään sisustuksessa piakkoin enemmänkin, koska muodissa ysäri on jo pinnalla, kuten totesit 🙂
   Kodinhoitohuoneita kyllä oli vielä varmaan joka kohteessa, mutta joogatilojen suosio yllätti.
   Kahden vuoden päästä messut on Naantalissa, joten sinne ainakin kannattaa osallistua, koska se on tässä lähellä 🙂

   Tykkää

 2. Hauskaa, ihan muutama vuosi sitten vielä erilaisia keltaisen ja vihreän sävyjä seinissä pidettiin mauttomina ja vanhanaikaisina, kuka olisi uskonut että nyt ne ovatkin taas hirmu trendikkäitä! 😀 värilliset korostusseinät kyllä piristävät kivasti muuten hillittyyn sävyyn sisustettua tilaa, ja toimivat myös vähän kuin taideteoksena.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.