Kuukauden tyylisuunta: Välimeren tyyli

Elokuu on lopuillaan ja on aika taas esitellä yksi sisustustyyli. Elokuun tyylisuunnaksi valitsin kesäisen Välimeren sisustustyylin, vaikka kesä alkaakin jo kääntyä kohti syksyä.

Välimeren valkoiset talot sinisine ovineen ja ikkunoineen erityisesti Kreikan saaristossa ovat varmasti kaikille tuttuja ainakin kuvista, jos ei ole päässyt paikan päälle ihastelemaan tätä sympaattista arkkitehtuuria. Tässä postauksessa tutustutaan kuitenkin tarkemmin, miltä Välimeren kodissa voisi näyttää sisältä.

Kuten Välimeren valkoisesta arkkitehtuurista saattaa päätellä, valkoinen väri vallitsee myös sisustuksessa. Valkoisen parina käytetään kuitenkin usein myös muita maanläheisiä värejä, kuten ruskeaa. Kontrastia tilaan saa esimerkiksi hyödyntämällä puuta tai kiveä pintamateriaalina. Myös puiset kattoparrut saavat erottua. Välimeren sisustuksessa otetaankin usein vaikutteita rustiikista sisustustyylistä, mutta myös merellisestä tyylistä.

Valkoisen ja ruskean lisäksi Välimeren sisustuksessa saa käyttää rohkeasti myös muita värejä. Aiemmin mainittu sininen on perinteinen Välimeren väri, mutta yksityiskohdissa näkyy käytettävän runsaasti muitakin värejä. Väreissä suositaan kuitenkin murrettuja värejä, kuten oliivin vihreää tai terrakottaa. Sisustusmateriaaleina suositaan luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa ja rottinkia.

Keskeistä Välimeren sisustuksessa on myös funktionaalisuus. Välimeren kodeissa vältetään turhaa tavaraa, ja harmonia ja tasapaino näkyvät vahvasti. Omaan kotiin Välimeren tunnelmaa voi luoda esimerkiksi mosaiikkiaiheisilla esineillä sekä valkoisen ja murrettujen värien yhdistelmällä.

Mitä mieltä olet Välimeren sisustustyylistä?

Kuva/picture: Pinterest/jutehome

Hyvää alkanutta viikkoa!

Artikkelikuva/featured image: Pinterest/Your Space Furniture

4 thoughts on “Kuukauden tyylisuunta: Välimeren tyyli

  1. Välimeren tyyli on kyllä kaikkine luonnonmateriaaleineen ja murrettuine sävyineen miellyttävä. Terrakotta ja oliivi sopisivat myös loistavasti syksyisen sisustuksen väreiksi kotona. Kummasti sitä alkaa kaipaamaan jotain uutta väriä vaikkapa sohvatyynyn tai torkkupeiton muodossa, kun illat pimenevät.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.