Vaaleanpunaista ja vihreää – tarina pienen kodin sisustuksesta

Sisustustarinoita-postaussarjassa tutustutaan erilaisiin koteihin ja kuullaan asukkaiden sisustustarinoita. Viime vuonna kirjoitin postauksen turkulaisesta loft-kodista, johon pääset tutustumaan täältä. Tällä kertaa sarjassa kurkistetaan turkulaiseen 47,5 neliön kerrostalokaksioon, jonka asukkaalle sisustaminen on lähellä sydäntä. Tässä kodissa yhdistyy uusi ja vanha, ja lisäksi sen värimaailma on persoonallinen. Pienestä koostaan huolimatta, asunnon toimivuus, avaruus ja valoisuus viehättävät.

Vaaleanpunaista ja vihreää

Kaksion sisustuksessa vallitsevat asukkaan lempivärit vaaleanpunainen ja vihreä; erityisesti murretut vihreän sävyt, kuten metsänvihreä ja oliivinvihreä. Murretut sävyt sointuvatkin usein paremmin pienen asunnon sisustukseen paremmin kuin kirkkaat ja hallitsevat sävyt. Pienen asunnon sisustuksessa olennaista on myös varoa liian monen eri värin yhdistämistä ahtaan ja sekavan tunnelman välttämiseksi.

Vaaleanpunaisen ja vihreän yhdistelmä on tasapainoinen

Uutta ja vanhaa

Asunto on sisustettu yhdistelemällä uutta ja vanhaa. Tyyliltään sisustus on kerroksellinen yhdistelmä modernia ja skandinaavista sisustusta ripauksella retroa. Osa huonekaluista on hankittu uusina ja osa kierrätettyinä. Asukas haluaa huonekalujen olevan tarkoituksenmukaisia ja ajattomia, eikä niitä saa olla liikaa. Sisustusta voi tarvittaessa päivittää vaihtamalla pelkästään tekstiilejä. Tällä hetkellä asukkaan haaveissa olisi aito itämainen matto olohuoneeseen.

Makuuhuoneen piironki on löytö Wanhasta Eliaksesta. Jääkarhumaalaus on Hannu Nikanderin maalaama.

Eriväriset ruokapöydän tuolit

Kodin ehdottomasti mielenkiintoisin yksityiskohta on avokeittiön ruokapöydän tuolit, joista kaksi on väriltään metsänvihreitä ja kaksi murretun valkoista. Asukas kertoi ihastuneensa metsänvihreisiin tuoleihin liikkeessä, mutta ajatteli niiden olevan liian tummat, mikäli kaikki neljä tuolia olisivat olleet vihreitä. Sen sijaan hän päätyi kahteen valkoiseen ja kahteen vihreään tuoliin, mikä keventää tunnelmaa ja luo mielenkiintoisen yksityiskodan sisustukselle.

Eriväriset ruokapöydän tuolit ovat mielenkiintoinen yksityiskohta. Yki Nummen Kuplat-valaisin luo retrotunnelmaa.
Vitran DSW klassikkotuolit ovat helppohoitoiset ja mukavat istua

Taide lähellä sydäntä

Sisustuksen viimeistelee asukkaan vuosien varrella keräämä taide. Olohuoneen sohvan yläpuolella on Kristina Isakssonin maalaus, joka sopii värimaailmaltaan täydellisesti olohuoneeseen. Makuuhuoneen seinillä on Hannu Nikanderin jääkarhumaalaus sekä Veronika Ringblomin vesiaiheiset maalaukset. Vesiaiheiset maalaukset ovat sijoitettu tarkoituksella pohjoisen suuntaan, koska fengsuin mukaan vesielementti sopii pohjoiseen. Maalausten seuraksi asukas haaveilee pienestä veistoksesta.

Kristina Isakssonin maalaus olohuoneessa. Sohva on Interfacen Nana-sohva.
Makuuhuoneen seinällä on Veronika Ringblomin vesiaiheiset maalaukset. Sänky on Kiteen huonekalutehtaan tuotantoa.

Parveke huoneena

Asunnon kruunaa iso, koko asunnon levyinen lasitettu parveke. Parveke toimii lämpimään vuodenaikaan lisätilana ja sen käyttöä voi jatkaa pitkälle syksyyn parvekelasien ja lämmittimen vuoksi. Kesällä parveke tosin kuumenee niin paljon, ettei parvekkeella voi viljellä tai kasvattaa oikein mitään. Parvekkeen lattia on päällystetty kokolattiamatolla, mikä tekee parvekkeesta kuin toisen olohuoneen.

Iso parveke toimii lisähuoneena lämpimään vuodenaikaan
Parvekkeelta löytyy kauniita yksityiskohtia

Kiitos Tiina, että sain vierailla kodissasi!

Aurinkoista viikonloppua!

One thought on “Vaaleanpunaista ja vihreää – tarina pienen kodin sisustuksesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.