Kuukauden tyylisuunta: Long island

Kesäkuun tyylisuunnaksi valitsin Long island -sisustustyylin. Long island saattaa kuulostaa monelle vieraalta sisustustyyliltä, mutta käytännössä sitä näkee yllättävän paljon myös suomalaisessa sisustuksessa. Long island -tyyli tunnetaan myös nimellä Hamptons style, ja Englannissa tyyliä vastaa cottage style ja Ranskassa taas provance style. Tyyli on mielestäni kesäinen ja raikas, ja siksi täydellinen kesäkuun tyylisuunnaksi.

Long island -tyylistä löytyi hyvin niukasti suomenkielistä tietoa, mutta onneksi tietoa löytyi runsaasti englanninkielisiltä sisustussivuilta. Tyyliä kuvaillaan muun muassa seuraavilla adjektiiveilla: ilmava, hienostunut, klassinen ja rauhoittava. Tyyli on saanut nimensä New Yorkin Long islandilla sijaitsevan Hamptonin upeiden loma-asuntojen mukaan ja se muistuttaa läheisesti myös merellistä sisustustyyliä.

Long island -sisustuksessa kaiken a ja o on vaaleus ja valoisuus. Myös puu, etenkin lattiamateriaalina, sekä muut luonnonmateriaalit kuuluvat long island -sisustukseen, kunhan vaaleus ja valoisuus ovat pääsevät oikeuksiin. Isot ja avarat ikkunat tuovat luonnonvaloa tilaan, ja aidon long island tunnelman kruunaa tietenkin merimaisema, jos sellainen sattuu olemaan.

Valkoisen värin rinnalla käytettään paljon myös sinisen eri sävyjä esimerkiksi huonekaluissa ja tekstiileissä. Huonekalut ja tekstiilit saavat olla isoja ja muhkeita. Sisustuksessa saa näkyä kerroksellisuus ja pehmeiden ja kovien materiaalien yhdistelmä. Long island -sisustuksen voi viimeistellä kauniilla posliinisilla ja meriaiheisilla esineillä.

Kuva/picture: Pinterest/Livemaster

Onko long island -tyyli sinulle tuttu?

Hyvää alkanutta viikkoa!

Artikkelikuva/featured image: Pinterest/DominoMagazine

2 thoughts on “Kuukauden tyylisuunta: Long island

 1. En ole tosiaan kuullut käytettävän tuota Long Island – termiä, vaikka tyyli on tuttu monesta suomalaisesta kodista. Provencessa myös näki paljon tällaisia koteja, mutta värimaailmoista löytyi vahvemmin esim. keltainen, laventeli ja terrakotta. Täytyy varmaan itsekin liittyä Pinterestiin, kun löydät sieltä aina niin hienoja kuvia 🙂 nyt kiinnostaisi nuo posliiniset sinivalkoiset kynttiläjalat.

  Tykkää

  1. Pinterest on kyllä loistava paikka löytää inspiraatiokuvia 🙂
   Kaipaisin kotiini myös hieman sinistä, joten tuollaiset posliiniesineet voisivat olla kiva yksityiskohta 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.