Kuukauden tyylisuunta: rustiikki

On toukokuun tyylisuunnan aika. Valitsin tällä kertaa esittelyyn rustiikin sisustustyylin, koska rustiikki sisustus on suosittu erityisesti kesämökkien ja kesäasuntojen sisustuksessa. Lisäksi erilaiset rustiikkiset sisustusesineet ja huonekalut ovat trendikkäitä ja haluttuja juuri nyt.

Rustiikki tarkoittaa rosoista. Rustiikki sisustus on usein synonyymi myös talonpoikaistyylille, mutta talonpoikaistyylissä korostuvat perinteiset pintamateriaalit ja vanhat huonekalut, kun taas rustiikki sisustus voi olla materiaaleiltaan ja huonekaluiltaan myös täysin uutta.

Rustiikkia tyyliä vuoden 2018 asuntomessuilla

Keskeistä rustiikissa sisustuksessa on luonnonmukaisuus, lämpö ja pehmeys. Rustiikissa sisustuksessa suositaan luonnonmukaisia värejä, kuten ruskeaa, luonnon valkoista ja harmaata. Pintamateriaaleista puu on keskeisin, mutta myös aito kivi ja metalli kuuluvat olennaisesti rustiikkiin sisustukseen.

Rustiikin sisustuksen huonekalut ovat puisia ja ne ovat usein pinnoiltaan rosoisia ja mahdollisimman vähän käsiteltyjä. Tekstiileissä suositaan luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa tai nahkaa. Rustiikin sisustuksen voi viimeistellä koreilla, kynttilöillä tai taljoilla. Tavaroita, kuten kirjoja ja astioita ei myöskään tarvitse piilottaa, vaan ne voivat olla reilusti esillä.

Tyylipuhdas rustiikkinen sisustus mielletään usein kovin raskaaksi. Yksittäisillä rustiikkisilla huonekaluilla tai yksityiskohdilla voi kuitenkin saada helposti lämpöä ja kotoisuutta muuten vaaleaan ja pelkistettyyn sisustukseen.

Rustiikkia tyyliä Turun Rakenna & Sisusta -messujen messutalossa 2019

Mitä mieltä olette rustiikista sisustuksesta?

Rustiikkinen kylpyhuone
Kuva/picture: Pinterest/One Kindesign
Rustiikkinen olohuone
Kuva/picture: Pinterest/House & Garden Magazine UK

Aurinkoista lauantaita!

4 thoughts on “Kuukauden tyylisuunta: rustiikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.