Pihasisustuksen trendit 2020

Kesän lähestyessä pihasisustus on ajankohtaista niille, joilla on oma piha. Ulkotilan viihtyvyyteen kannattaa panostaa erityisesti tänä vuonna, koska kotona tulee varmasti kesälläkin vietettyä tavallista enemmän aikaa, kun ulkomaanmatkat täytynee siirtää myöhempään ajankohtaan.

Itselläni ei ole omaa pihaa, joten pihasisustuksen trendejä ei ole tullut seurattua kovin tiiviisti. Tein kuitenkin vähän hakuja liittyen tämän kesän pihatrendeihin. Suomenkielistä materiaalia pihatrendeistä löytyi aika vähän, joten kokosin tänne muutamia löytämiäni kansainvälisiä pihasisustuksen trendejä.

Pihaviljely

Oma kasvimaa tai kasvihuone on ehdottomasti tämän vuoden keskeisin pihatrendi. Kestävää kehitystä ja luomuruokaa arvostetaan yhä enemmän, ja siksi myös oman ruuan kasvattamisesta on tullut trendikästä, mutta myös järkevää, mikäli sellaiseen on vain mahdollisuus. Luin jostain kotimaisesta uutiskanavasta jokin aika sitten, että kasvihuoneiden kysyntä on kasvanut valtavasti, eikä ihme.

Oma kasvimaa on trendikäs
Kuva Asuntomessuilta 2018

Piha yhtenä huoneena

Pihatrendeissä näkyy myös olennaisesti pihan huoliteltu sisustaminen ja kalustaminen. Piha on kuin toinen olohuone tai keittiö, jossa voi viettää aikaa perheen kanssa, kokata tai tehdä vaikka etätöitä. Pihakalusteiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, jottei niitä tarvitse uusia joka vuosi.

Pihalle voi rakentaa myös lasitetun terassin, jolloin sitä voi käyttää huoneena viilempinäkin päivinä
Kuva Asuntomessuilta 2019

Ekologisuus

Ekologisuus ja kestävä kehitys näkyy pihatrendeissä oman kasvimaan lisäksi myös muun muassa kierrättämisenä ja ”Do It Yourself” tekemisenä. Vanhoja pihakalusteita voi korjata ja tuunata, ja luonnosta löytyviä materiaaleja, kuten kiviä, voi hyödyntää pihan sisustuksessa.

DIY-jutut ovat suosittuja myös pihasisustuksessa
Kuva/picture: Pinterest/LovelyGreens

Kerroksellisuus

Kerroksellisuus on trendikästä myös sisätilojen sisustamisessa, joten miksei myös ulkona. Kerroksellisuus pihan sisustuksessa voi tarkoittaa esimerkiksi eri korkuisia ja -tyylisiä kasveja. Erityisesti korkeat pensaat ja puut ovat trendikkäitä juuri nyt.

Kerroksellisuutta puutarhassa
Kuva/picture: Pinterest/Gardenista

Vesielementti

Vesielementti pihalla voi olla esimerkiksi pieni suihkulähde tai lampi, mutta miksei myös uima-allas tai palju. Vesielementin puhtaudesta täytyy kuitenkin muistaa ja jaksaa huolehtia. Fengshuin mukaan vesi antaa kasvuenergiaa puuelementille, eli kasveille.

Porealtaat ovat olleet suosittuja Asuntomessujen kohteissa
Kuva Asuntomessuilta 2018

Miten sinä ajattelit sisustaa pihasi tänä kesänä?

Hyvää sunnuntaita!

Artikkelikuva Asuntomessuilta 2019

8 thoughts on “Pihasisustuksen trendit 2020

 1. Hienoa, että täällä Suomessakin on heräilty arvostamaan omia pihoja ja puutarhoja, sekä ekologisuuden, että esteettisyyden kannalta. Tuollainen oma pieni kasvimaa/yrttitarha olisi itsellänikin haaveena joskus toteuttaa. 😍

  Tykkää

  1. Juuri niin. 🙂 Meilläkin on mökillä harrastettu pienimuotoista viljelyä, joten ei haittaa, vaikka kotona ei ole omaa pihaa. Toivottavasti saat toteutettua unelmasi omasta kasvimaasta joku päivä 🙂

   Tykkää

 2. Rauta- ja kasvikauppojen parkkipaikkojen tilanahtauden perusteella nyt todellakin pistetään pihoja kuntoon. Meillä ei ole mikään erityisen iso piha, johon mahtuisi järkevästi haaveilemani vanhoista ikkunoista tehty kasvihuone. Yrttejä minulla kuitenkin on toivottavasti tuloillaan, viimeistään loppuviikon lämmössä olisi syytä näkyä jotain 🙂 Pelargoneja on joka vuosi, tänä vuonna istutin myös dahliaa ja ruskoliljaa. More is more, muuten sisustan pihaa ajamalla nurmikkoa edes välillä 😀 Kiva, että voitte mökillä viljellä 🙂

  Tykkää

 3. Asumme puutaloalueella, jossa monilla on ihania isoja tontteja. Aikaisemmin kävelylenkeillä aina ihmettelimme, miksi ketään ei koskaan näe ulkona nauttimassa niistä. No, nyt näkyy! Jotain positiivistakin siis tässä ajassa…
  Omastakin pihasta on tullut vielä tärkeämpi 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.