Kuukauden tyylisuunta: vintage

On huhtikuun tyylisuunnan aika. Tälle kuulle valitsin vintage-tyylin. Kuten aiemmissa tyylisuunta postauksissani olen tuonut esille, sisustustyylit harvoin ovat täysin puhdaslinjaisia ja niissä on usein vaikutteita eri tyyleistä. Tässä postauksessa esittelen kuitenkin vintage-tyylille keskeisiä ominaisuuksia.

Vintage-sanaa on alunperin käytetty vuosikertaviineissä. Nykyään vintage mielletään usein kaikeksi vanhaksi tai käytetyksi, eikä yksiselitteistä määritelmää termille tänä päivänä oikein ole. Myös sisustuksessa vintage voidaan nähdä eri tavoin, mutta tiettyjä ominaisuuksia vintage-sisustustyylille kuitenkin on olemassa.

Tukholman Hotel Kungsträdgårdenissa on vintage-tunnelmaa. Artikkelikuva hotellin huoneesta.

Vintage-sisustustyylissä suositaan neutraaleja, maanläheisiä värejä, kuten harmaata, ruskeaa ja valkoista. Väreissä pastellisävyjä. Keskeistä on, että värit ovat harmoniassa keskenään. Kontrastia tilaan voidaan luoda kirkkaammilla yksityiskohdilla, kuten tauluilla tai tekstiileillä.

Materiaaleissa vintage-sisustuksessa suositaan perinteisiä materiaaleja, kuten puuta. Lattiamateriaaleiksi sopii esimerkiksi parketti tai laatta. Seinillä suositaan tapettia tai erilaisia paneeleja, jotka ovat erityisen trendikkäitä tällä hetkellä myös vähän modernimmassakin sisustuksessa.

Huonekaluilla saa olla kokoa ja runsautta. Huonekalut voivat tyyliltään muistuttaa myös barokki- tai rokokootyyliä. Vintage-sisustuksen voi viimeistellä vanhoilla esineillä, kuten peileillä ja kristallikruunuilla. Sisustustyyleissä on hyvä myös huomioida, että tyylit voidaan nähdä eri tavalla eri maissa ja kulttuureissa.

Vintage-sisustukseen sopii erilaiset seinäpaneelit
Kuva/picture: Pinterest/meccinteriors
Isot peilit ja kristallikruunut sopivat vintage-tyyliin
Kuva/picture: Pinterest/Residence style

Mitä mieltä olette vintage-sisustuksesta?

Hyvää sunnuntaita!

2 thoughts on “Kuukauden tyylisuunta: vintage

  1. Vintage-tyyli kyllä istuu omaan makuuni ja etenkin tuo ihana viimeisen kuvan kaappikello. Tukholmassa ihastelimme vastavaanlaisia, mutta kukkaro ei ihan antanut periksi 🙂 Tuollainen shakkiruutulattia olisi myös hieno. Jos joskus on rahaa remontoida kylppäri uudelleen, tällaista tyyliä haemme sinne.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.