Think outside the box – yllättäviä sisustusideoita

Muistan omista sisustussuunnitteluopinnoistani erittäin hyvin yhden sisustusvinkin: think outside the box, eli ajattele laatikon ulkopuolelta, eli riko rajoja ja sääntöjä, ja mieti erilaisia tai yllättäviä ratkaisuja.

Sisustussuunnitteluopinnoissa rohkaistiin miettimään esimerkiksi, miten eri pintamateriaaleja voidaan käyttää eri tarkoituksissa, kuin mihin se on alun perin suunniteltu. Esimerkiksi parketti on perinteisesti lattiamateriaali, mutta miksei sitä voisi käyttää myös seinämateriaalina, kuten tehosteseinässä? Myös kaakeleilla voi saada mielenkiintoisia tehosteita aikaan, ja jo pelkästään kaakeleiden asettamisella perinteistä poikkeavasti voi luoda hauskoja yksityiskohtia kylpyhuoneen tai keittiön sisustukseen.

Saman sävyisten kaakeleiden ja seinämaalien yhdistelmä vuoden 2019 Asuntomessuilla
Tapetin ja kaakeleiden yhdistelmä vuoden 2018 Asuntomessukohteessa
Parketti seinässä vuoden 2018 Asuntomessuilla
Kaakeleiden sijoittelua eri suunnissa
Kuva/picture: Pinterest/Seasonsincolour
Vedenkestävää koristetarraa kylpyhuoneen lattialla
Kuva/picture: Pinterest/Live Wall Stickers

Myös huonekalujen järjestelyä voi miettiä laatikon ulkopuolelta. Muistan jostain sisustuslehdestä kodin, jossa keittiön pöytä oli siirretty olohuoneeseen ja keittiöön oli tehty pieni lounge, jossa oli kaksi nojatuolia ja pieni kahvipöytä. Idea oli mielestäni loistava, mutta taustalla olivat myös käytännön syyt. Olohuoneeseen saatiin lisää istumapaikkoja, kun ruokapöytä tuoleineen siirrettiin olohuoneeseen, ja myös vieraita mahtui kylään enemmän. Myös sohva keittiössä on mielestäni hauska lisä, jos sellainen keittiöön mahtuu. Makuuhuoneessa sen sijaan voi sängyn sijoittaa vaikka viistoon, jos tilaa riittää.

Lounge keittiössä
Kuva/picture: Pinterest/Home Bunch

Mitä yllättäviä sisustusratkaisuja olet tehnyt tai haluaisit tehdä?

Aurinkoista sunnuntaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.