Mitä tehdä kotona?

Monet meistä viettävät nyt aikaa paljon kotona, ja hyvä niin. Blogeissa ja somessa jaetaan nyt paljon vinkkejä kotona hengailuun. Tähän postaukseen kokosin omat vinkkini kotoiluun ja kotona viihtymiseen erityisesti sisustamisen näkökulmasta.

Tee inventaario

Ny on hyvä aika käydä läpi tavarat. Itse suosin Kon Marin tapaa, jossa kaikki tavarat tai vaatteet tyhjennetään kaapista yhteen kasaan ja aletaan käymään läpi. Pois heitetään tavarat ja vaatteet, joille ei ole enää käyttöä tai jotka eivät tuo enää iloa. Ylimääräiset vaatteet ja muut tavarat kannattaa kierrättää mahdollisuuksien mukaan. Vaikka monet kirpparit ovat tällä hetkellä kiinni, vanhoja vaatteita voi yrittää myydä tai lahjottaa netin kautta, tai laittaa omaan laatikkoon ja kuskata kirpparille myöhemmin. Olen huomannut myös, että monet kivijalkakirpparit ovat alkaneet myydä vaatteita netin kautta.

Järjestele kaapit

Kaappien järjestely kuuluu yhteen inventaarion kanssa, mutta toki kaappeja ja laatikoita voi järjestellä, vaikkei aikoisi heittää mitään pois. Uusi vaatteiden ja kodin tarvikkeiden järjestys voi helpottaa arkea kummasti. Samalla voi siirtää vähemmän käytetyt tavarat ylempiin kaappeihin tai varastoon. Nyt on myös hyvä aika laittaa talvivaatteet syrjään ainakin täällä eteläisessä Suomessa ja kaivaa kevättakit ja -kengät esille. Myös kosmetiikkatuotteet, ruoka ja muut vanhentuvat tuotteet kannattaa käydä läpi ja heittää vanhentuneet pois.

Siivoa

Siivoaminen on ehdottomasti paras sisustusvinkki. Perus viikkosiivouksen lisäksi voi puhdistaa kaapit ja laatikot samalla kun tyhjentää ne tavaroista. Myös kodinkoneet saattavat vaatia säännöllistä puhdistusta ja huoltoa, mikä usein kiireessä unohtuu. Puhtailla ja kirkkailla ikkunoilla saa myös lisättyä kodin viihtyisyyttä.

Hoida huonekasvit

Kevät on myös hyvä aika hoitaa viherkasvit. Fengshuin mukaan hyvinvoivat kasvit ja kukat lisäävät viihtyisyyttä. Monet kukkakaupat tarjoavat tällä hetkellä kotiinkuljetuksia, joten uudella viherkasvilla tai leikkokukkakimpulla saa sekä piristettyä kodin ilmettä että tuettua paikallisia yrittäjiä.

Lue sisustuskirjoja ja-lehtiä

Sisustuskirjoista ja -lehdistä voi saada vinkkejä kodin sisustukseen. Sisustuslehdistä saa usein inspiraatiota sisustukseen, kun taas sisustuskirjoissa ja -oppaissa on usein enemmän käytännön vinkkejä sisustukseen. Älä unohda myöskään sisustusblogeja tai -podcastejä. Omat suosikkisisustusblogit olen listannut tänne. Sisustuspodcastejä en ole kovin paljoa kuunnellut, mutta postauksen lopusta löydät muutamia vinkkejä.

Järjestele huonekalut uudestaan

Muistan, kuinka lapsena halusin järjestellä huoneeni kalustuksen silloin tällöin uudestaan ja muistan, miten jännittävää se oli. Aikuisena huonekaluja ei juurikaan ole tullut järjesteltyä enää omissa kodeissani. Jotenkin sitä tulee aina ajatelleeksi, ettei näitä voi järjestellä mitenkään eri tavalla. Sisustuslehdissä usein kuitenkin näkee mielenkiintoisia ratkaisuja, joita voisi rohkeammin kokeilla omassakin kodissa.

Kirjavinkkejä:

 • Marie Kondo: KonMari
 • Ilana Aalto: Paikka kaikelle
 • Kate Watson-Smyth: Mad about the House
 • Katja Lahti & Minna Sukuvaara: Kodin sisustussuunnittelun käsikirja

Sisustuspodcastejä:

 • Sisustuspodi
 • Sohvaryhmä
 • Stilsnack

Hyvää palmusunnuntaita!

Miten sinä aiot viettää aikaasi kotona?

2 thoughts on “Mitä tehdä kotona?

 1. Tästä hyvästä luettelosta ainut ”check” tulee omalla kohdallani noihin viherkasveihin, joiden mullat vaihdoin eilen 😀 ostin myös uusia leikkokukkia, jotka kieltämättä näyttäisivät vielä kauniimmilta siistimmässä kodissa, jossa on ikkunatkin pesty…eiköhän nämäkin tule kuukauden sisällä hoidettua! Hyvää pääsiäisen odotusta 🙂

  Tykkää

  1. Hienoa! Minulla ei ole kovin paljoa viherkasveja ja ehdin vaihtaa niistä mullat ennen muuttoa, joten se on hoidettu 🙂
   Ja vaikka muutimme juuri ja tavaroita tuli karsittua siinä samalla paljon, hakevat tavarat kuitenkin vielä paikkaansa, joten pientä järjestelyä on koko ajan 🙂
   Hyvää pääsiäisen odotusta sinullekin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.