Kuukauden tyylisuunta: japanilainen sisustus

Toivottavasti olette pysyneet terveinä. Viime päivinä ja viikkoina on ollut paljon muuta ajateltavaa kuin sisustaminen, mutta päätin, että koitan päivittää blogiani tavalliseen tapaan kaikesta huolimatta, koska itse ainakin kaipaan jotain muutakin ajateltavaa kuin korona-virus.

Vuoden alussa päätin, että esittelen kerran kuussa jonkin sisustuksen tyylisuunnan. Näin maaliskuun viime metreillä ehtii vielä julkaisemaan maaliskuun tyylisuunnan eli japanilaisen tyylin. Alun perin suunnitelmissa oli kirjoittaa itämaisesta tyylistä, koska tarkoituksenani oli lähteä tässä kuussa reissuun maahan, josta olisi varmasti saanut paljon inspiraatiota itämaiseen sisustustyyliin. Reissu kuitenkin peruttiin koronan takia, joten siirrän sen teemaan myöhempään ajankohtaan.

Japanissa istutaan paljon lattialla tai tyynyillä
Kuva/picture: Pinterest/Aman

Japanilaisen tyylin päätin valita tähän ajankohtaan siksi, että se on mielestäni rauhoittava ja harmoninen tyyli. Japanilaisen sisustustyylin kulmakivet ovat luonto, minimalistisuus ja avaruus.

Luonto näkyy japanilaisessa sisustuksessa eri elementteinä, joista vahvimpana on puu. Vaikka fengshui on alun perin kiinalainen oppi, mukaillaan sitä usein vahvasti myös muissa aasialaisissa sisustustyyleissä. Puun vastapainoksi sisustuksessa käytetään paljon myös muita luonnonmateriaaleja kuten kiveä. Lisäksi vesielementti on keskeinen japanilaisessa sisustuksessa.

Huonekalut japanilaisessa sisustuksessa ovat selkeälinjaisia ja pelkistettyjä. Japanilaisessa tyylissä karsitaan ylimääräinen tavara ja esillä pidetään vain olennaisia esineitä. Japanilaisessa kulttuurissa istutaan paljon lattialla tai tyynyillä. Meille suomalaisille lattialla istuminen esimerkiksi ruokaillessa voi kuitenkin tuntua vieraalta. Sen sijaan erilaiset tatamimatot ja futonpatjat ovat löytäneet tiensä suomalaisiinkin huonekaluliikkeisiin ja vähitellen myös suomalaisiin koteihin.

Japanilaiseen sisustukseen kuuluvat keskeisesti myös valo ja avaruus. Loft-tyylin tapaan japanilaisessa kodissa voi olla yksi isompi avara tila, jota voidaan jakaa tarvittaessa esimerkiksi helposti siirrettävillä ja kevyillä riisipaperiseinillä. Japanilaista sisustustyyliä voisikin luonnehtia omanlaiseksi funktionaaliseksi tyylikseen, missä kaikella on paikkansa ja tarkoituksensa.

Japanilaisen sisustuksen yksityiskohdat ovat harkittuja
Kuva/picture: Pinterest/Livingrow
Liukuovet kuuluvat japanilaiseen tyyliin ja ovat erittäin trendikkäitä tällä hetkellä
Kuva/picture: Pinterest/Door Magazine
Tämän vuoden Rakenna ja Sisusta -messujen messutalossa oli vaikutteita japanilaisesta tyylistä

Hyvää tiistaita ja pitäkää huolta toisistanne!

3 thoughts on “Kuukauden tyylisuunta: japanilainen sisustus

 1. Japanilaisessa tyylissä on kaikessa askeettisuudessaan jotain todella viehättävää.
  Ehkä eristäytyneet ihmiset alkavat toisaalta kiinnittää tekemisen puutteessa enemmän huomiota myös sisustusasioihin. Ainakin allekirjoittanut sai vasta nyt vietyä viimeiset joulukoristeet kellariin ja tuotua kevättä kotiin 😀 Elämä jatkuu, niin myös blogimaailmassa 🙂 Toivottavasti pysytte terveinä!

  Tykkää

  1. Kiitos Esmeralda!
   Minunkin mielestäni japanilainen tyyli on viehättävä, vaikka se on pelkistetty, niin samalla kuitenkin lämmin.
   Elämä jatkuu ja täällä on toistaiseksi pysytty terveinä. Toivottavasti myös siellä 🙂
   Seuraavan postauksen ajattelin kirjoittaa liittyen kotona olemiseen ja sisustamiseen 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.