Kuukauden tyylisuunta: skandinaavinen

Katsoin, että viimeisestä tyylisuuntapostauksesta on kulunut vuosi, joten on korkea aika kirjoittaa taas eri tyylisuunnista sisustuksessa. Ja jotta tyylisuunnista kirjoittamisesta tulisi säännöllistä, ajattelin kokeilla onnistuisiko tyylisuunnista kirjoittaminen joka kuukausi ainakin vuoden ajan.

Aikaisemmin olen kirjoittanut merellisestä tyylistä, retrosta ja boheemista sisustuksesta. Vuoden ensimmäisen tyylisuuntapostauksen ajattelin aloittaa skandinaavisesta tyylistä, joka on meille suomalaisille ehkä se tutuin, ja lisäksi se sopii mielestäni talveen, vaikkei täällä Varsinais-Suomessa talvesta ole tällä hetkellä tietoakaan.

Skandinaaviseen sisustukseen kuuluu tietenkin olennaisesti vaaleat sävyt ja luonnonvalo, sekä pelkistetty harmoninen tunnelma. Skandinaavinen sisustustyyli ei ole kuitenkaan sama asia kuin minimalismi, vaikka siihen usein yhdistetäänkin käytännöllisyys ja toimivuus. Skandinaavisessa sisustuksessa hyödynnetään luonnonmateriaaleja ja maanläheisiä sävyjä. Valkoisen lisäksi väreissä käytettään harmaan ja ruskean eri sävyjä.

Skandinaavisessa sisustuksessa suositaan selkeitä ja puhtaita linjoja, ja tavaraa ja muita esineitä on harkitusti. Skandinaaviseen sisustukseen yhdistetään usein myös kotoisa, hygge-tunnelma kynttilöineen ja paksuine villaisine torkkupeittoineen. Tunnettuja skandinaavisen tyylin suunnittelijoita ovat Alvar Aalto ja Arne Jacobsen.

Harvoin sisustustyylit kodeissa ovat kuitenkaan täysin tyylipuhtaita, vaan sisustuksissa on vaikutteita ja elementtejä eri tyyleistä, mikä on täysin luonnollista. En voi kutsua itseänikään mitenkään tyylipuhtaaksi sisustajaksi, vaikka omassa kodissa skandinaavinen tyyli on ehkä se vallitsevin.

Mitä mieltä olette skandinaavisesta tyylistä?

P.S. Löydettiin vihdoin uusi koti ja päästään muuttamaan helmikuun aikana.

Aurinkoista sunnuntaita!

4 thoughts on “Kuukauden tyylisuunta: skandinaavinen

 1. Wau, onnittelut uudesta kodista! Toivottavasti saamme vielä lukea siitäkin postauksen 🙂

  Skandinaavinen tyyli ei ehkä ole lähinnä omaa tyyliäni, mutta pidän kyllä siitä, että on selkeää, valoisaa eikä ole liikaa tavaroita kaikkialla. Alvar Aallosta ja Jacobsenista pidän myös. Oikeastaan olisi ihanteellista, että olisi myös kesämökki tai muu tila, jotta voisi tehdä toisesta paikasta aivan erilaisen kuin omasta kodista 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos paljon. Olen tosi innoissani ja varmasti teen jossain vaiheessa postauksen uudesta kodista 🙂
   Se on myös oma unelma, että olisi mökki tai joku muu paikka, jossa voisi sisustaa ihan eri tavalla kuin kotona 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.