Sisustustrendit 2020

Vuosi, ja samalla myös vuosikymmen, lähenee loppuaan ja on taas aika kurkistaa tuleviin sisustustrendeihin. Vuoden 2020 trendiväreistä voit lukea lisää täältä.

Viime vuoden trendipostauksessa nostin esille kuluvan vuoden trendit, joita olivat muun muassa luonnonmateriaalit ja ekologisuus. Trendit eivät vaihdu dramaattisesti vuosittain, joten melko samoilla linjoilla jatketaan näillä näkymin myös ensi vuonna.

Ekologisuus

Ekologisuus jatkaa keskeisenä trendinä ja voimistuu vuosi vuodelta. Sisustuksessa, kuten muussakin elämässä, suositaan yhä enemmän ekologisia ratkaisuja, kuten kierrätystä ja ympäristöystävällisiä materiaaleja. Lisää ekologisesta sisustuksesta voit lukea aikaisemmista postauksistani täältä ja täältä.

Maanläheisyys

Maanläheisyys ja luonnollisuus niin ikään jatkavat suosiotaan sisustuksen maailmassa. Maanläheisyys liittyy läheisesti ekologiseen ajatteluun, jossa vältetään erilaisia synteettisiä materiaaleja, kuten muovia. Maanläheisyys näkyy sisustuksessa myös maanläheisinä väreinä, kuten ruskean ja vihreän suosiona. Erona kuitenkin kuluvan vuoden trendeihin, väreissä suositaan rohkeasti myös muita kirkkaita värejä ja sävyjä, kuten keltaista ja violettia. Myös vihersisustus jatkaa suosiotaan.

Pyöreät muodot ja metalli

Pyöreät muodot kalusteissa tuovat pehmeyttä tilaan. Pyöreille pöydille ja raheille on ennustettu suosion jatkoa myös tulevana vuonna. Fengshuin mukaan pyöreät muodot kuvastavat metallielementtiä, joka luo vastapainoa tällä hetkellä vallalla olevaan puuelementtiin. Metallia, kuten kuparia, näkyi sisustuksessa muutama vuosi sitten paljon esimerkiksi valaisimissa. Parina viime vuonna metalli ei ole kuitenkaan ollut niin voimakkaasti esillä, mutta nyt jälleen puhutaan metallin paluusta. Lisää fengshuista ja eri elementeistä voi lukea täältä.

Mitä mieltä olette tulevista sisustustrendeistä?

3 thoughts on “Sisustustrendit 2020

 1. Minusta on hyvä ja nimenomaan ekologista, että trendit eivät vaihdu vuosittain ainakaan radikaalisti. Toki on paljon ihmisiä, jotka eivät seuraa trendejä vaan sisustavat aina miten huvittaa, mutta kyllä ostokärpänen myös herkästi iskee, jos meille tarjotaan jatkuvasti uusia tavaroita, värejä ja tyylejä.
  Pidän myös luonnonmateriaalien käytöstä ja metallinhohteesta tiettyyn pisteeseen asti. Enemmän on mielestäni nykyisin haettu tuota hohdetta esimerkiksi antiikkikynttilänjaloista modernissa kodissa. Tällaiset kontrastit ovat kiinnostavampia kuin täysin yhden tyylin noudattaminen.
  Sametti on myös aivan ihana materiaali, mutta se kerää hirveästi pölyä. Siksi ehkä luovummekin samettiverhoideasta olohuoneeseen, kun emme kuitenkan tule niitä verhoja koskaan ottamaan alas pudisteltavaksi. Lisäksi laskin juuri kustannusarvion meidän kultahapsuisille verhoille – yhden hinnaksi tulisi parhailla materiaaleilla vähintään 300 euroa, vaikka verhot tekisi itse 😀 Noh, tyynyihin voi ehkä tyytyä toistaiseksi.
  Toivottavasti yhä jatkuu rohkeampi värienkäyttö kotona. Kiinteistövälitysfirmojen stailaus mietityttää hieman – onko ihmisillä oikeasti niin yksiväristä kotona ja miksi meille tarjotaan tätä ”ideaalia”? Moni kuitenkin kaipaa värejä ympärilleen, vaikka ne hieman söisivätkin valoisuutta. Hyvään ja kotoisampaan suuntaan ollaan mielestäni menossa kuitenkin.

  Tykkää

  1. Olen myös iloinen siitä, että tarjotaan muitakin vaihtoehtoja kuin kokovalkoinen sisustus, mutta jokainen toki sisustaa tyylillään sellaisen kodin, jossa itse viihtyy. Se on kaikken tärkeintä. Ja hyvä, että ekologisuusajattelu on tullut myös sisustukseen. En tiedä, onko trendit vaihtuneet aikaisemmin tiuhempaan, mutta hyvä, ettei joka vuosi laiteta kaikkea uusiksi 😀
   Kerroksellisuus ja tyylien yhdistäminen on myös suosiossa. Itsekin tykkään yhdistää vanhaa ja uutta, modernia ja retroa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.