Vinkkejä joulusisustukseen

Joulukuu alkoi. Sen kunniaksi ajattelin jakaa muutamia vinkkejä jouluisen tunnelman luomiseksi kodin sisustukseen joulukuusen lisäksi. Vaikka tykkäänkin joulusta, en ole itse ollut mikään kovin luova joulusisustaja, muutamia joulukoristeita lukuun ottamatta. Vuoden päästä jouluna toivottavasti asumme uudessa kodissa, joten ehkä ensi vuonna panostan itsekin jouluiseen sisustukseen vähän enemmän.

Tekstiilit

Tekstiileillä saa helposti muokattua sisustusta vuodenajan mukaan. Jouluisilla koristetyynyillä saa esimerkiksi helpolla ja edullisesti jouluisen fiiliksen. Yksiväriset tummat tai metallinsävyiset tyynynpäälliset menevät hyvin koko talvenkin, eikä pelkästään joulun ajan, mikä on samalla ekologisempaa kuin pelkästään jouluaiheisten tyynyjen ostaminen.

Kukat ja kranssit

Kukilla saa helposti up-gradettua sisustusta vuodenajan mukaan. Perinteiset amaryllikset, joulutähdet ja hyasintit ovat monille tuttuja joulukukkia, mutta myös erilaisilla joulunsävyisillä leikkokukilla ja oksilla voi luoda helposti joulutunnelmaa.

Kranssit ovat tosi trendikkäitä sisustuksessa juuri nyt, vaikka jouluun ne ovat kuuluneet ainakin niin kauan kuin itse muistan. Näin joulun alla on tarjolla erilaisia kranssikursseja, joissa voi opetella kranssien tekoa.

Tässä yksi tekemäni kranssi

Tuoksut

Tuoksuilla saa myös luotua joulutunnelmaa, mikäli ei ole yliherkkä tuoksuille. Itse tykkään tuoksukynttilöistä, vaikka monissa tuoksu onkin usein liian voimakas omaan makuuni. Vinkkejä miedontuoksuisista tuoksukynttilöistä otetaan vastaan.

Valaistus

Aina kun kirjoitan sisustusvinkkejä, kirjoitan myös jotain valaistuksesta. Valaistus on niin olennainen osa sisustuksessa. Joulusisustuksessa keskiössä ovat tietenkin kynttilät ja muu tunnelmavalaistus. Tunnelmavalaisimissa kannattaa suosia lämmintä valoa.

Kuva/picture: Pinterest/By Lassen

Rauhallista joulun odotusta!

Artikkelikuva/featured image: Pixaby/Free-Photos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.