Vuoden väri 2020

Tikkurila julkaisi jokunen viikko sitten vuoden värin 2020, joka on H300 Lemonade. Tikkurila kuvaa vuoden väriä lempeäksi keltaiseksi, joka tuo mieleen aamunkoiton pehmeän valon.

Keltaiset, erityisesti tummat keltaiset sävyt, ovat näyttäytyneet sisustustrendeissä ja muodissa viime aikoina, mutta sitruunankeltainen tuo raikkaan ja kevyen tuulahduksen etenkin tähän synkimpään vuoden aikaan, jota parhaillaan eletään, vaikka kyseessä onkin trendiväri ensi vuodelle, ei marraskuulle 2019.

Tikkurila julkaisi samaan aikaan myös Colour Now 2020 -värikokoelman, joka koostuu niin ikään raikkaista väreistä. Colour Now 2020 -värikokoelmassa on erimerkiksi sävy Y383 Kurkku, joka muistuttaa läheisesti brittiläisen maalivalmistaja Duluxin vuoden 2020 väriä Tranquil Dawn.

Väripsykologian mukaan keltainen väri on piristävä ja iloisuutta luova väri, mutta se voi olla myös ärsyttävä ja hyökkäävä. Keltainen väri luo lämpimän tunnelman, mutta se voi myös tiettyinä sävyinä pienentää tilaa. Keltainen väri sopii sisustuksessa erityisesti työhuoneeseen, koska keltainen väri voi lisätä luovuutta ja kirkastaa ajatuksia.

Mielestäni H300 Lemonade on kuitenkin keltaiseksi melko vaalea ja kevyt, mikä sopii hyvin erilaisiin tiloihin yleisväriksi tai tehosteväriksi esimerkiksi harmaan tai beigen tilalle. Mitä mieltä olette Lemonadesta?

Kuva/picture: Pinterest/Italianbark

Hyvää sunnuntaita!

Artikkelikuva/featured image: flickr/pyntofmyld

4 thoughts on “Vuoden väri 2020

 1. Aika kivat nuo uudet trendivärit. Mietin aina, millaista on olla päättämässä, mikä kunakin sesonkina on trendikästä esimerkiksi muodissa tai juuri värimaailmoissa. Miten tarkkaan siinä tunnustellaan, mitä värejä ihmiset oikeasti kaipaavat? Vai heittääkö joku vain idean: tää ois kiva 🙂
  Minusta tuo Lemonade on vähän liian hailakka, kaipaisin vähän kirkkautta sävyyn lisää. Mutta tosiaan, juuri beigen tai muun yleisen neutraalin sävyn tilalle tervetullut vaihtoehto! Tuosta kuvasta tulee mieleen aamu japanilaisessa teehuoneessa.

  Tykkää

  1. Minustakin trendivärit ovat kivoja ja raikkaita. Olisi kiva tietää, miten trendit määräytyvät. Jokin logiikka niissä saattaa olla, koska usein esim. maaleissa monet valmistajat ovat samoilla linjoilla 🙂
   Kuvan löysin Pinterestistä, ja sopi mielestäni tähän tunnelmaan. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.