Peilin kolme käyttötapaa sisustuksessa

Peili käyttöesineenä

Peilit ovat tehty tietenkin peilaamista varten. Peilin sijoittelussa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös valaistus. Esimerkiksi eteiset ovat usein melko pimeitä tiloja, jolloin peilistä ei ole kovin paljon hyötyä, jos tila on liian pimeä. Myös wc-tiloissa kannattaa kiinnittää huomiota peilin valaistukseen. Optimaalisin valaistus tulee peilin sivuilta, ei yläpuolelta.

Hyvä valaistus on olennaista erityisesti pimeissä tiloissa
Eteisessä kannattaa myös huolehtia riittävästä valaistuksesta ja huomioida valon suunta

Peili tilan avartajana

Peileillä saa helposti tilaan myös avaruuden tuntua. Mitä isompi peili, sitä avarampi vaikutelma. Erityisesti pienissä asunnoissa ja huoneissa peileillä saa yllättävän paljon lisää tilantuntua. Peilien sijoittelua kannattaa kuitenkin miettiä, jottei tilaan synny huvipuistojen peilihuone-efektiä. Eteisessä ei esimerkiksi kannata sijoittaa isoa peiliä suoraan ulko-ovea vastapäätä.

Isolla peilillä tilan saa tuntumaan avarammalta
Peiliä ei aina tarvitse kiinnittää seinään

Peili tauluna

Peili voi myös toimia tauluna. Pienillä, isokehyksisillä peileillä voi korvata tauluja, ja peileistä voi rakentaa myös mielenkiintoisia kollaaseja. Pienetkin peilit voivat lisätä avaruuden tuntua ja heijastavat valoa. Peilien sijoitteluun tulee jälleen kiinnittää huomiota, jotteivat peilit häikäise.

Eri muotoisista ja kokoisista peileistä voi rakentaa kollaasin
Peili voi toimia myös tauluna

Syksyistä sunnuntaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.