Valaistusinspiraatiota syksyn pimeneviin iltoihin

Tämä aika vuodesta on mielestäni parasta aikaa nauttia valosta, sillä päivisin on vielä runsaasti luonnonvaloa, mutta illalla tulee kuitenkin pimeää jo melko aikaisin ja pääsee nauttimaan lämpimästä syksyisestä tunnelmavalaistuksesta.

Vierailin uudestaan kuluvalla viikolla Turkulaisessa Loft-kodissa, josta voit lukea aikaisemman postaukseni täältä. Kyseessä on siis kaksikerroksinen moderni loft-asunto entisessä Wärtsilän tehtaalla Turun Telakkarannassa. Vieraillessani kesällä tässä kodissa, kiinnitin huomiota erityisesti valaistukseen ja valaisimiin, joten päätimme asunnon omistajien kanssa, että teen vielä oman erillisen postauksen kodin valaistuksesta.

Loft-asunnoille tyypilliseen tapaan olohuoneessa on isot ja korkeat ikkunat, jotka päästävät päiväsaikaan luonnonvaloa avaraan alakertaan. Illalla alkuperäinen tiiliseinä korostuu kauniisti kattoon upotettujen spottivalaisimien ansiosta. Valoa olohuoneeseen tuo runsaasti myös Eero Aarnion suunnittelema XL-kokoinen Tupla Kupla -lattiavalaisin.

Spottivalot valaisevat kauniisti tiiliseinää
Tupla Kupla -valaisin valaisee olohuonetta ja keittiötä

Aiemmassa postauksessa esitelty Sebastian Isokankaan maalaus olohuoneessa suunniteltiin kodin olohuoneeseen. Maalauksen eteen ripustettu Artekin kromin värinen A330S valaisin sopii väriltään ja tyyliltään hyvin yhteen maalauksen kanssa ja valaisee maalausta kauniisti. Työpöydällä ikkunan edessä on kotimaisen Secton Petite -pöytävalaisin.

Artekin A330S valaisin valaisee maalausta
Secton Petite -pöytävalaisin työpöydällä

Avokeittiössä on hyödynnetty epäsuoraa valaistusta, millä saa sekä hyvää yleisvalaistusta että tunnelmavaloa. Ruokapöydän yläpuolella on Secton Octo -kattovalaisin. Keittiön kaappien yläpuolella on ikkuna tyttären huoneeseen, minkä kautta valoa kulkeutuu muuten ikkunattomaan alakerran makuuhuoneeseen.

Keittiön kaapistoissa on hyödynnetty epäsuoraa valaistusta
Secton Octo -kattovalaisin keittiön pöydän päällä
Alakerran makuuhuoneeseen saadaan valoa keittiön kautta

Alakerran kylpyhuoneessa on myös hyödynnetty epäsuoraa valaisusta. Led-valaistus kiertää kylpyhuoneen katonrajassa, jolloin tilan yleisvalo paranee ja tila tuntuu samalla korkeammalta. Myös yläkertaan johtavien portaiden kaiteessa on kaunis valaistus.

Alakerran WC:ssä on hyvä valaistus
WC:n epäsuora valaistus valaisee kauniisti kattoa, eikä häikäise
Portaat on valaistu kauniisti

Yläkerrassa riittää niin ikään luonnonvaloa päiväsaikaan isojen ikkunoiden ansiosta. Iltaisin valoa tilaan saadaan kahdesta Secton Atto -kattovalaisimesta. Työpöydällä on Yki Nummen suunnittelema Modern Art pöytävalaisin.

Secton Atto -kattovalaisin sopii hyvin yhteen tilan puupintojen kanssa
Yki Nummen pöytävälaisin työpöydällä

Yläkerran kattoterassilta avautuu kaunis auringonlasku. Terassin kaunista vanhaa tiiliseinää valaisee yläreunassa kulkeva led-valaistus.

Kattoterassin tiiliseinä korostuu valaistuksen ansiosta

Kiitos taas Tiina ja Jukka, että sain vierailla kodissanne.

Syksyistä viikonloppua!

2 thoughts on “Valaistusinspiraatiota syksyn pimeneviin iltoihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.