Inspiraatiota kesäjuhlien kattaukseen

Kesän juhlakausi on alkamassa. Tärkeintä juhlissa on mielestäni tietenkin hyvä tunnelma ja tärkeät ihmiset, mutta näin esteetikkona tykkään panostaa myös koristeluun ja erityisesti juhlapöydän kattaukseen. Huoliteltu kattaus luo tunnelmaa ja tekee tilaisuudesta juhlavan.

Juhlien luonne luonnollisesti ohjaa kattausta, eli onko kyseessä esimerkiksi kolmen ruokalajin illallinen vai rennot pihajuhlat. Hain hieman inspiraatiota juhlakattauksiin Pinterestistä ja huomasin, että sisustustrendeistä tuttu luonnollisuus sekä erilaiset viherkasvit ovat suosittuja myös kattauksissa tällä hetkellä. Kattauksessa kannattaa antaa oman persoonallisuuden näkyä.

Kuva/picture: Pinterest
Kuva/picture: Pinterest
Kuva/picture: Pinterest
Kuva/picture: Pinterest/PureWow

Itselläni ei ole luvassa mitään isoja juhlia tänä kesänä. Loppukesästä pohdin kuitenkin järjestäväni jonkinlaiset pienimuotoiset synttärijuhlat, koska täytin keväällä pyöreitä. Synttärijuhliin tosin taidan suunnitella buffetpöydän kattauksen.

Minkälaisia juhlia teillä on luvassa kesällä?

Artikkelikuva/featured image: Pinterest/Casa de Perrin

4 thoughts on “Inspiraatiota kesäjuhlien kattaukseen

 1. Kattaukseen ei tosiaan aina panosteta niin paljon kuin voisi, se jää helposti ainakin itselläni ruuanlaiton ym. säätämisen jalkoihin. Jos keittiön pöytää ei tarvitsisi käyttää työtasona, voisi hyvin vaikka aloittaa kaiken kattauksesta. Sehän on hienoimmillaan kuin taideteos, kuten nämä kuvasi osoittavat.
  Synttäreitä on kiva juhlistaa, onnittelut jo etukäteen. Varmasti teet upean buffetpöydän 🙂 Meillä ei taida tänä kesänä olla isompia juhlia tiedossa, ainakaan vielä.

  Tykkää

  1. Usein tulee tosiaan aloitettua ruuasta ym. Yksi tapa voisi tosiaan olla, että suunnittelee ensin kattauksen ja sitten muut sen ympärille. Viimeistelty kattaus riittää sellaisenaan, eikä edes muita koristeluja välttämättä tarvita. 🙂

   Tykkää

 2. Kauniita kattauksia, ei itsellä tulisi mieleen laittaa esim. kaktuksia tai noin paljon kynttilöitä kerralla pöytään, mutta tosi hyvältä näyttää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.