Unelmien valaisin: Atollo

Oluchen Atollo valaisin on ollut haaveenani jo useamman vuoden. Kyseessä on siis Vico Magistrettin vuonna 1977 suunnittelema valaisin, joka on voittanut useita palkintoja, ja on tuttu näky sisustusblogeissa ja sisustuslehtien sivuilla.

Valaisinta on saatavilla kolmea eri kokoa: 238, 239 ja 233. Pienin, eli 238, on korkeudeltaan 35cm ja sopii hyvin esimerkiksi yöpöydän valaisimeksi. Keskikoko, eli 239, on korkeudeltaan 50cm ja sopii esimerkiksi tv-tasolle tai vastaavalle. Suurin, eli 233, on korkeudeltaan 70cm, joka sopii lattialle tai isolle pöytätasolle. Perus värivaihtoehdot ovat valkoinen, musta ja kulta, mutta muitakin värejä on vuosien varrella nähty.

En osaa tarkalleen sanoa, mikä valaisimessa kiehtoo, mutta muistan kun näin valaisimen ensimmäisen kerran jossain sisustuslehdessä, totesin että tuon valaisimen haluan. Ehkä se on se 70-luvun design, josta olen aina pitänyt. Valaisin on kuitenkin edelleen hankkimatta. Mutta koska kyseessä on designklassikko, uskon sen pysyvän myynnissä. Voisihan sen ostaa toki käytettynäkin.

Artikkelikuva / featured image: Pinterest/mydomaine

4 thoughts on “Unelmien valaisin: Atollo

 1. On kyllä hieno lamppu! Pidän myös 60- ja 70-luvun tyylistä sekä kaikista sienen näköisistä lampuista 🙂 Mutta tähän kotiin ei oikein istu retrotyyli. Vanha koti oli alkuperäisasussa vuodelta 1967, joten siellä toimi täydellisesti kaikkein psykedeelisimmätkin hankinnat. Bitossin Rimini Blue-jalkaisesta lampusta haaveilin tuolloin, muttei tullut löydettyä sellaista riittävän edullisesti. Tänne yritän metsästää empirelamppua, niissä vasta hintaa onkin.
  Tuon lampun muotokielessä ja varsinkin messingin värissä on vähän sellaista James Bond -gloriaa. Toivottavasti löydät etsimäsi – varmasti käytettynä paljon edullisempi, ehkä?

  Tykkää

  1. Käytettynä saa varmasti edullisempana ainakin myynnissä olevia värejä. Limited edition -värit ovat sitten varmasti eri juttu. Kallis valaisin joka tapauksessa, mutta muistan kun opiskelin sisustussuunnittelua, yksi opettaja sanoi, että jos jotain designia haluaa, niin kannattaa ostaa design-valaisin, koska ne eivät kulu käytössä samalla tavalla kuin huonekalut, ja niille on helpompi löytää tarvittaessa uusi paikka sisustuksessa.
   Toivottavasti löydät sopivan empirelampun 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.