Tyylisuunta: Boheemi

En ole pitkään aikaan kirjoittanut tyylisuunnista sisustuksessa. Aiemmat postaukset merellisestä tyylistä ja ja Retrosta voit lukea täältä ja täältä.

Vuoden 2019 trendeissä kirjoitin epätäydellisyydestä ja boheemisuudesta, joka kasvattaa suosiotaan sisustamisessa. Boheemi sisustustyyli on yksi lemppareistani, vaikka oma kotini ei sitä edustakaan.  

Värit

Boheemin sisustustyylin avain on tietenkin värit. Usein eri sisustusoppaissa pyydetään välttämään yli kolmen värin käyttöä samassa tilassa, jottei tilasta tule liian sekava. Boheemiin tyyliin tämä ei kuitenkaan päde. Haasteena onkin, miten käyttää tilassa useita värejä ilman, että tila on sekavan oloinen ja levoton. Siksi kannattaakin valita yksi väri, joka dominoi tilaa. Myös väriharmonia on hyvä keino säilyttää tila selkeänä; eli valita samasta väristä eri sävyjä.

Design Seeds / @Simonworobec

Tekstiilit

Tekstiilit ovat olennaisessa osassa boheemia sisustustyyliä. Mitä enemmän, sen parempi. Olen kuullut monen sisustusintoilijan sanovan, että sisustustyynyjä ei voi olla koskaan liikaa. No ei ainakaan boheemissa tyylissä. Minimalistisessa tyylissä kylläkin niitä voi olla liikaa.

Materiaalit

Aidot materiaalit, kuten puu tai kivi. Huonekaluissa puiset tai rottinkiset kalusteet sopivat boheemiin tyyliin. Huonekalujen ei kuitenkaan kannata olla liian raskaita ja dominoivia, jottei ne vie huomiota väreiltä.

Valaistus

Boheemiin tyyliin sopii vähän hämyinen valaistus ja kynttilät. Vähäisen valaistuksen ongelma voi kuitenkin voi olla, etteivät värit pääse oikeuksiin, mikäli valaistusta ei ole riittävästi. Valo siis tekee värit. Huomiota kannattaa myös kiinnittää valaistuksen väriin, jottei valaistus vääristä huoneen todellista väriä.

Pinterest / Homestilo
Rekonstruktio Jimi Hendrixin huoneesta Lontoossa edustaa boheemia tyyliä

Lisää inspiraatiota boheemiin sisustustyyliin löydät Pinterest-sivuiltani.

Mitä tykkäätte boheemista tyylistä?

6 thoughts on “Tyylisuunta: Boheemi

 1. Voi mikä ihana postaus ja mitä ihania huoneita. Tuo ensimmäinen, mustavalkoinen makuuhuone on niin kaunis. Pitääkin miettiä miten saisi omaan kotiin tuollaisen 🙂

  Tykkää

 2. Tuossa Design Seedsin kuvassa on kyllä ihanat värit. Ja tosiaan, vaikka värejä on paljon, ne sointuvat yhteen.
  Rakastan antiikkia ja entisajan interiöörejä. Värejä on runsaasti niin tapeteissa kuin matoissa ja huonekaluissakin, mutta kaikki sopivat harmonisesti yhteen. Kai sellainen tyyli on nykymittapuussa lähimpänä boheemia. Nyt haaveilen tästä aikas boheemista tapetista, mutta ainoa uutta tapettia kaipaava paikka on ikkunaton eteinen. Ehkä ostan vain palan ja kehystän sen 🙂
  https://rebelwalls.com/fi/kuvatapetit/kategoriat/kukallinen/kuvio/eden-nightfall

  Tykkää

  1. Kaunis tuo Eden Nightfall -tapetti. Olen haaveillut pitkään tehosteseinästä, jossa yhden seinän tapetoisi jollain värikkäällä tapetissa, jossa on joku luontoaihe, esim. kukkia tai kasveja.
   Useilta tapettivalmistajilta voi tilata ilmaisia näyteitä, joista voi vaikka kehystää taluja. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.