Millainen kodin sisustuksen tulisi olla?

Luin Yle:n uutisista edellispäivänä julkaistun jutun sisustamisesta, mikä kolahti. Jutussa painotettiin sitä, että kodin tulee olla sellainen, jossa itse viihtyy ja mikä itseä miellyttää. Jutussa kerrottiin, että kauniit asiat tuottavat aivoissa mielihyvän tunnetta, mutta kuten tiedämme, kauneuden käsitys on yksilöllistä ja sama pätee myös sisustukseen.

Sisustuslehdet esittelevät usein sisustuksen trendejä ja blogit saattavat antaa kuvan vain jonkun tietyn henkilön sisustusmausta, jolloin jonkun toisen koti, joka ei edusta juuri näitä ihanteita, koetaan helposti epätyylikkääksi. Itsekin seuraan tietyn tyyppisiä blogeja, jolloin huomaan, että helposti tulee seurattua vain saman tyyppisiä tyylejä ja otettua niistä inspiraatiota. Instagramissa olenkin koittanut seurata jonkun verran myös sellaisia tyylejä, jotka eivät ole minun mieleeni, koska sitä kautta voi oppia jotain uutta ja saada ideoita.

Ja kuten jutussa todettiin, sisustaminen ei ole turhaa hömppää. Itse ainakin olen kuuluun siihen kategoriaan, jota häiritsee, jos kotona on sekaista, liikaa tavaraa tai värit riitelevät keskenään. Teen nykyään paljon töitä kotona ja en todellakaan pysty keskittymään sotkun keskellä. Harmoninen sisustus rauhoittaa, ja voi keskittyä muuhun kuin vain kodin epäkohtiin.

Instagramista puheen ollen. Sain kadonneet kuvat takaisin tililleni, mutta tilini on jostain syystä edelleen salainen, eli sitä ei voi löytää, jos ei seuraa minua, vaikka asetuksien mukaan se on julkinen. Toivottavasti asia korjaantuu pian.

Rentouttavaa sunnuntaita!

brick-wall-1850095_1920Kuva/picture: Pixaby / Pexels

3 thoughts on “Millainen kodin sisustuksen tulisi olla?

 1. Sinulla on hyvä sisustusblogi. Pidän siitä, että käsittelet aihetta eri näkökulmista ja tyylisuunnista. En ole itse varsinainen sisustaja (vaikka Ikean mainoksen mukaan kaikki ovat), mutta olen myös pohtinut teemaa paljon viime aikoina. Yhden blogipostinkin kirjoitin aiheesta:
  https://esmeraldaneetos.blogspot.com/2018/07/sisustus-sielun-vai-sieluttomuuden-peili.html?m=1

  Minuakin häiritsee sotku kotona, mutta pitäisi vain löytää jatkuva energia elintilan selkiyttämiseen!

  Tykkää

  1. Kiitos kivasta palautteesta 🙂
   Yritän blogissani tuoda esiin juuri erilaisia tapoja sisustaa.
   Luin kirjoituksesi sisustamisesta. Olen myös pohtinut näitä asioita paljon sisustamisessa ja erityisesti oman persoonan esille tuomista omassa kodissa. Hyvä kirjoitus.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.