Asuntomessujen parhaat: keittiöt

Kuten asuntomessujen olohuoneita koskevassa postauksessa totesin, asuntomessujen keittiöt olivat avokeittiöitä, ainakin kaikissa niissä, joissa ehdin käymään. Avokeittiöt ovat olleet pitkään suosiossa, mikä on ymmärrettävää, sillä nykyään huoneet rakennetaan melko pieniksi, usein jopa liian pieniksi, jolloin keittiö olisi turhan ahdas. Keittiön yhdistämisellä olohuoneeseen, saadaan avaruutta ja säästetään samalla neliöitä. Itse asun vanhassa kerrostaloasunnossa, jossa on oma keittiö, ja pidän siitä. Saa nähdä tuleeko erilliset keittiöt vielä joskus uudestaan muotiin rakentamisessa.

Tässä kuitenkin muutamia omia suosikkejani asuntomessukohteiden keittiöistä. Näissä kuvissa on sekä vaaleita että tummia keittiöitä, mutta yllättävää oli se, miten paljon kohteissa oli tummia keittiöitä. Tummat keittiöt tuovat kivasti kontrastia ja syvyyttä, jos pintamateriaalit ovat muuten vaaleita. Toisaalta tumma keittiö vaatii valaistukselta enemmän verrattuna vaaleaan keittiöön, mikä on hyvä huomioida keittiösuunnittelussa, jottei tilasta tulisi liian synkkä.

Ensimmäinen tumma keittiö sijaitsi kohteessa Jokilammi, jonka keittiö oli Keittiönmaailmasta. Tässä keittiössä valoa saadaan luonnonvalon lisäksi katossa olevista kiinteistä led-valaisimista. Lisäksi keittiökalusteiden sokkeleissa kulkee led-nauhat, jotka tuovat tunnelmaa ja ylellisyyttä keittiön ilmeeseen. Liesituuletin on persoonallinen ja tyyliin sopiva.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_41faJokilammi

As Oy Porin Villa Sunin keittiö sen sijaan oli vaalea Puustellin keittiö. Keittiö tasoissa toistui olohuoneesta tuttu marmori. En tullut kysyneeksi oliko marmori aitoa marmoria, vai jotain muuta. Itse en oikein perusta aidosta marmorista etenkään keittiössä, sillä marmori on materiaalina kovin huokoinen, ja siten siihen imeytyy kaikki lika helposti. Eli kannattaa harkita aidon marmorin käyttöä, vaikka se kaunista onkin.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_42d5As Oy Porin Villa Sun

Jälleen yksi tumma keittiö löytyi Talo Haltiattaresta, mikä niin ikään oli Puustellin. Tumma keittiö sopi hyvin yhteen vaalean puun kanssa, eikä valosta ainakaan ole puutetta tässä kohteessa, sillä olohuoneeseen yhdistyvässä keittiössä luonnonvaloa riittää. Tässä kohteessa keittiö sijaitsi yläkerrassa, mikä on harvinaisempaa. Yleensä ihmiset miettivät, että se tarkoittaa kauppakassien raahaamista rappusissa, mutta ei se nyt mielestäni kovin suuri haaste ole, jos ei ole liikuntarajoitteita.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4171Talo Haltiatar

Tumma peruskeittiö löytyi myös kohteesta Villa Poiju, jonka keittiö oli niin ikään Puustellin. Tässä keittiössä, kuten monessa muussakin, jääkaappi ja pakastin olivat integroituja. Useissa kohteissa näki myös liesituulettimia, jotka ovat liedessä, eli kattoon kiinnitettäviä isoja ja raskaita liesituulettimia ei enää tarvita, mikä tekee keittiöstä avaramman, erityisesti silloin kun liesi on sijoitettu saarekkeelle.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4285Villa Poiju

Tässä vielä lopuksi inspiroiva ruokailuryhmä upealla jokimaisemalla sekä keittiö persoonallisella lattialla.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4287UNADJUSTEDNONRAW_thumb_416d

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.